Ariana Grande geeft voor 1 miljoen dollar aan therapie weg aan fans

Ariana Grande wil haar fans helpen om hun geestelijke gezondheidsproblemen aan te pakken. De zangeres werkt daarvoor samen met de organisatie Better Help die mensen die therapie zoeken koppelt aan een gediplomeerde therapeut.

“Ik ben blij om samen te werken met Better Help om voor 1 miljoen dollar (840.000 euro) aan gratis therapie weg te geven omdat therapie niet iets zou moeten zijn voor wie bevoorrecht is, maar wel iets waar iedereen toegang tot heeft. Ik besef dat dit op lange termijn het probleem niet oplost, maar ik wilde dit toch doen in de hoop mensen te inspireren om de stap te zetten en te beseffen dat het ok is om hulp te vragen zonder je schuldig te voelen”, schrijft Ariana Grande op Instagram bij de aankondiging van haar opvallende actie.

Eerste maand gratis

Wie gebruik wil maken van het initiatief, kan naar de website van Better Help gaan en zich aanmelden om gekoppeld te worden aan een therapeut. Daarvoor moet je een uitgebreide vragenlijst invullen over jezelf en de reden waarom je hulp wil krijgen. Op die manier kan Better Help de geschikte therapeut zoeken voor jou. Ook vanuit België kan je je registreren want alle therapiesessies gebeuren online via messenging of videocalls.

Normaal betaal je bij Better Help tussen de 50 en 70 euro per week, maar dankzij Ariana Grande is de eerste maand therapie volledig gratis. De tweede maand kreeg je bovendien nog eens 15 procent korting. “Daarna kan je zelf kiezen of je verder doet met de therapie. Ik hoop dat dit een handig startpunt kan zijn en dat je hiervoor ruimte kan maken in je leven”, legt Ariana Grande uit.

“Therapie heeft mijn leven gered”

“Genezing is niet lineair of gemakkelijk, maar je bent de moeite en de tijd waard, ik beloof het!”, besluit de zangeres haar bericht. Ariana Grande weet waarover ze spreekt, want in het verleden sprak ze zich al meermaals positief uit over therapie. In 2018 schreef ze op Twitter dat therapie haar leven heeft gered.

De mentale gezondheidsproblemen van Ariana Grande begonnen op 22 mei 2017 nadat er na een concert van haar in Manchester een aanslag was gepleegd. Bij die aanslag kwamen 23 mensen om het leven en raakten meer dan 100 anderen gewond. Ariana Grande zelf had lang daarna nog last van Post Traumatic Stress Disorder (PTSD) en angstaanvallen.

Meer
Lees meer...