Armie Hammer en zijn bijzondere familie krijgen true-crime docu

De Amerikaanse streamingdienst Discovery+ werkt aan een true-crime documentaire over acteur Armie Hammer en zijn familie. De acteur kwam vorig jaar onder vuur te liggen nadat verschillende vrouwen hem beschuldigden van seksueel wangedrag. Maar Armie is niet de enige Hammer waarover iets te vertellen valt.

In januari vorig jaar kwam Call Me By Your Name-acteur Armie Hammer onder vuur te liggen. De acteur werd door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. Daarbij werd ook gesproken over verkrachtings- en kannibalismefetisjen. De acteur werd toen ontslagen uit de film Shotgun Wedding. Sindsdien is het stil rond Hammer. Hij zou hulp gezocht hebben en zou in behandeling zijn voor drugs-, alcohol- en seksmisbruik. Maar nu krijgt hij toch een hoofdrol in een nieuwe reeks, de true-crime documentaire House of Hammer.

House of Hammer

De docureeks zal dieper ingaan op de verschillende verhalen over de familie Hammer. Het eerste opvallende figuur van die familie is Julius Hammer. Hij was dokter en voerde in 1921 een abortus uit op de vrouw van een Russische diplomaat. De vrouw overleed aan de gevolgen van de ingreep en Julius kreeg een gevangenisstraf van drie jaar.

De volgende controversiële Hammer is Armand Hammer, de overgrootvader van Armie. Hij werd in 1972 veroordeeld voor het delen van geheime en illegale fondsen aan Amerikaans president Richard Nixon. De zoon van Armand en grootvader van Armie, Julian Hammer, werd dan weer beschuldigd van de moord op Bruce Whitlock in 1951. Uiteindelijk oordeelde de rechtbank dat het ging om wettige zelfverdediging en ging Julian vrijuit.

House of Hammer zal bestaan uit “archiefbeelden en interviews met slachtoffers en hun familieleden”. De reeks zal dieper ingaan op wat omschreven wordt als “een disfunctionele dynastie waarbij de mannen de consequenties van hun misbruikte privileges onder ogen moeten komen”.

Meer
Lees meer...