VTM 2 voert omstreden programma ‘Astrid en Natalia back to reality’ al na één aflevering af

Het programma Astrid en Natalia back to reality zal niet langer te zien zijn op VTM 2. Dat heeft de zender zelf beslist. Reden voor die beslissing is de vele ophef die ontstaan was naar aanleiding van het programma.

Al bij de bekendmaking van Astrid en Natalia back to reality klonk er bij heel wat mensen kritiek. In het programma zouden Astrid Coppens en Natalia een maand lang hun luxeleventje inruilen voor een kleiner huis en een beperkter budget. Dat dit soort programma vaak kritiek krijgt, wist VTM op voorhand. De zender liet dan ook vooraf al weten dat er heel hard gelet zou worden op hoe het programma zal overkomen.

Onrealistisch

Toch mocht alles niet baten. Maandag werd de eerste aflevering uitgezonden en sindsdien klinkt de kritiek steeds luider. Mensen die zelf in armoede leven noemen Astrid en Natalia back to reality onrealistisch. Omdat het duo maar één maand met een minder loon moet leven, ervaren ze allesbehalve wat mensen in armoede echt aanvaarden. Ook kregen Astrid en Natalia een startbudget en leefden ze maar een aantal uren per dag in het kleine huis dat in het programma getoond werd.

Na al die kritiek dook er woensdag nog een nieuwe rel op. Natalia zou tijdens de opnames namelijk op het matje geroepen zijn door haar gedrag op de set.

“Delicate oefening”

“In het programma werden Astrid en Natalia geconfronteerd met de uitdagingen van mensen die met een bescheiden budget moeten rondkomen. Uiteraard is er nog een groot verschil tussen de harde realiteit van het leven en de context van een realityprogramma voor televisie. Die delicate oefening zorgde de voorbije dagen voor heel wat uiteenlopende meningen en controverse. Daardoor komen zowel het programma als de sterke getuigenissen die in de komende afleveringen nog te zien zouden zijn helaas niet meer tot hun recht”, klinkt nu bij VTM.

“Om de sereniteit rond het thema en alle betrokkenen te laten terugkeren heeft VTM 2, samen met Astrid, Natalia en het productiehuis, beslist om het programma niet langer uit te zenden”, besluit de zender.

Meer
Lees meer...