Atleten mogen seks hebben tijdens Olympische Spelen, maar geen trio

Cardbord bed Olympische Spelen Tokyo 2020
Isopix

De Olympische Spelen staan niet alleen bekend om grootse sportprestaties. De laatste jaren ging ook steeds meer aandacht naar het actieve date- en seksleven van de atleten tijdens het event. Even leken de bedden, die volledig bestaan uit recycleerbaar karton, daar deze zomer een stokje voor te steken, maar volgens de fabrikant zijn ze stevig genoeg … voor twee mensen.

Tijdens de Olympische Winterspelen van 2018 in PyeongChang in Zuid-Korea deelde de organisatie 110.000 condooms uit. Dat zijn er maar liefst 37 per atleet. Twee jaar eerder in Rio de Janeiro in Brazilië waren dat er zelfs 450.000, ofwel 42 per persoon. En ook dit jaar zullen er meer dan genoeg condooms aanwezig zijn in het olympisch dorp.

Het mag dan niet verbazen dat Tinder veel gebruikt wordt tijdens de Olympische Spelen. Zowel in Rio als in PyeongChang bleken veel atleten actief op de datingapp.

Kartonnen bedden

Toen vorige week bekend raakte dat de bedden in het olympisch dorp in Tokyo gemaakt zullen zijn van recycleerbaar karton was er dan ook enige paniek onder de atleten.

Waren die bedden wel bestand tegen het actieve seksleven van de olympische atleten? Blijkbaar wel. Aan AFP liet de fabrikant weten dat ze gemaakt zijn om 200 kilogram te dragen.

“We hebben verschillende experimenten gedaan. En zolang de atleten maar met twee mensen in bed belanden, zijn ze stevig genoeg zijn om hen te dragen”, klinkt het.

Groene Olympische Spelen

De organisatie van Tokyo 2020 wil zo milieuvriendelijk mogelijk zijn. Daarom is gekozen voor herbruikbare materialen in de slaapkamers van de atleten. Niet alleen de bedden, maar ook de matrassen kunnen gerecycleerd worden. Daarvan kunnen plastic producten gemaakt worden.

Gesponsorde artikelen