De gouden medaille voor (scheef)poepen: Olympische atleten zitten massaal op Tinder

In totaal zijn er in ’t olympisch dorp zo’n 450.000 condooms uitgedeeld, wat neerkomt op 42 (!) condooms per atleet. Een absurd aantal zou je denken, maar ’t zit er dik in dat heel wat van die condooms ook echt gebruikt worden. Want tussen de wedstrijden door zitten de atleten massaal op datingapps zoals Tinder en sowieso dat het dan niet bij swipen alleen blijft. 

In ’t geval van de Olympische Spelen spreken de statistieken van Tinder voor zichzelf. Jammer voor wie dacht dat de atleten enkel maar bezig waren met hun sport, want in het olympisch dorp is het aantal matchen met 129 procent gestegen en er wordt ook 69 meer geswiped. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.

“Drang naar verlossing”

“Het is een situatie waarbij honderden atleten samenhokken in een accommodatie voor studenten”, legde de Britse schoonspringer Tom Daley de populariteit van datingapps enkele dagen geleden al uit. “Ze bevinden zich op het hoogtepunt van hun fysieke conditie en hebben zich vaak maandenlang afgezonderd om te trainen. De drang naar verlossing is groot.”

En ’t zijn niet enkel mensen in het olympisch dorp die graag snuffelen in ’t Tinder-aanbod, ook van buitenaf komen mensen zich graag vergapen aan al het lekkers dat zich daar nu verzameld heeft. Volgens het bedrijf achter de app zijn “het aantal bezoeken aan Rio via de Passport-feature met 211 procent toegenomen.”

“TinderRio”

Het organisatiecomité van de Olympische Spelen wist blijkbaar dat ze zich hieraan konden verwachten. Anders zouden ze geen 450.000 condooms hebben voorzien. Want dat komt neer op niet minder dan 42 condooms per atleet. Wellicht zitten de spelen van in Londen daar voor iets tussen. Daar werden in totaal 150.000 condooms voorzien, maar crashte Grindr – een dating app voor homoseksuelen – bij aankomst van de atleten.

Wie trouwens niet op Tinder zit, maar toch benieuwd is waar al deze hysterie over gaat, kan altijd eens een kijkje nemen op het Instagram-account TinderRio. Daarop staan foto’s van het Tinderprofiel van atleten op de Spelen. Wie goed zoekt, zal blijkbaar ook Belgen vinden op het account.

“The other Olympic Sport”

’t Klinkt allemaal heel onschuldig en grappig om nieuwsgierig te zijn naar welke atleten eventueel ook (top)prestaties leveren tussen de lakens, maar dat is het niet.

Zo kreeg journalist Nico Hines van nieuwssite The Daily Beast bakken kritiek over zich heen nadat hij een artikel schreef over z’n persoonlijke ervaringen met datingapps zoals Grindr in ’t olympisch dorp.

De kritiek sloeg niet op het feit dat atleten op zoek gaan naar avontuurtjes, maar wel dat Hines impliciet persoonlijke details over sommigen onthulde. Niet zonder risico, want door z’n beschrijvingen had hij sommige atleten eigenlijk ge-out. En als die uit landen komen waar homoseksualiteit een taboe of zelfs strafbaar is, kunnen zij zwaar in de problemen komen.

“Terechte bezorgdheid”

Terechte kritiek, die ze bij The Daily Beast goed gehoord hebben. Hoofdredacteur John Avlon heeft intussen bekendgemaakt dat de expliciete details waarmee de identiteit van atleten achterhaald kon worden, weggehaald zijn.

“Er was een terechte bezorgdheid dat de originele versie van dit verhaal mogelijk homoseksuele atleten kon outen, al was het maar impliciet, of zelfs hun veiligheid in gevaar kon brengen”, verklaart Avlon. “Zelfs het vermelden van de nationaliteit van de atleten was mogelijk voldoende om hun veiligheid in gevaar te brengen. We bieden onze verontschuldigingen aan.”

Zo ziet de automaat met condooms in ’t olympisch dorp eruit:

Meer
Lees meer...