‘Avengers Endgame’-trailer gunt ons nu ook een eerste blik op Thanos

‘Avengers Endgame’-trailer gunt ons nu ook een eerste blik op Thanos

‘Avengers: Endgame’ moet de culminatie worden van twintig jaar Marvel Cinematic Universe-bouwen. In de derde en laatste trailer voor de release op 24 april kijken we ook de laatste grote vijand van de Avengers in de ogen: Thanos verschijnt. 

De nieuwe trailer van Avengers: Endgame is waarschijnlijk ook de laatste voor de grote finale. Op 24 april kunnen we het laatste deel van MCU Phase 3 bekijken in de cinemazalen én weten we wie de Decimation van Thanos finaal zal overleven. In de laatste trailer mogen we meteen ook een eerste blik werpen op Zijn Rationele Hoogheid: Thanos weet heel goed dat de overblijvende Avengers naar hem op zoek zijn.

Kijk hier naar de derde en laatste trailer voor Endgame

Veel nieuwe info krijgen we niet in de laatste promotrailer voor Avengers: Endgame. Da’s misschien ook niet nodig, uiteindelijk willen we geen échte spoilers. Daarbij komt Endgame al zeer binnenkort in de cinema. Maar we worden wel warmgemaakt. Er zitten een aantal teamshots in. Tegelijk krijgen we een iets beter beeld van hoe het (gesimplifieerde) verhaal er zal gaan uitzien.

Cast Endgame

Daarnaast zien we natuurlijk ook de gebruikelijke moneyshots: het hele (overblijvende) team: van Steve Rogers over Ant-Man, van Black Widow naar Captain Marvel (Brie Larsson die nieuw in de cast staat). Er schijnt, dat merkten we al in de eerste twee trailers, behoorlijk wat overtuigingskracht nodig te zijn om de Avengers opnieuw op missie te steunen.

Da’s ook logisch: de tragische laatste momenten van Avengers: Infinity War tonen dan ook hoe letterlijk de helft van de bevolking gedecimeerd wordt. Daar zitten heel wat geliefden bij, maar ook eerder in de film vielen er al wat slachtoffers, zoals Loki. Die doet het eerste half uur van Avengers: Infinity War niet uit. Of hij ook nog terugkeert, zal afhangen van hoe de Avengers te werk gaan in hun queeste om de Decimation om te draaien.

Tony en Thanos

Zo kunnen we afleiden dat Tony alvast van z’n ruimteschip is geraakt (hoe we vermoeden dat hij dat doet, kan je hier lezen). Blijkbaar is het ook vrij helder waar Thanos te vinden is, want een eerste showdown ziet onze evilste der tegenstanders duidelijk aankomen.

Hij klinkt ook meteen alsof hij de poging van de Avengers om de Decimation tegen te houden in Avengers: Infinity War, eerder slapjes vindt. “Jullie konden niet leven met jullie eigen falen. En waar heeft jullie dat gebracht? Terug bij mij.”

Hier is nog eens de tweede trailer voor Endgame.

Captain America en Iron Man

Dat er een uitzonderlijke krachttoer nodig zal zijn om die Decimation ongedaan te maken, is intussen ook wel duidelijk. Niet alleen schudden Steve Rogers en Tony Stark de hand (ongehoord!) maar, dat kunnen we niet genoeg onderlijnen, het is niet voldoende om Thanos te verslaan. De tijd moet quasi worden teruggedraaid.

Gelukkig zijn er wel wat Avengers met time-travel-capaciteiten. Doctor Stephen Strange, opvallende afwezige in de trailer, kan met een Time Stone werken. En in dit artikel leggen we uit waarom we denken dat ook de quantumtunnel een belangrijke rol zal spelen. Grote spoilers zaten er in deze trailer dus niet, maar wie verder wil speculeren, kan terecht bij onze analyses over de eerste en tweede trailer.

Avengers: Endgame: in de Belgische zalen vanaf 24 april 2019 (en dus niet op 26 april, zoals in de trailer staat).

Gesponsorde artikelen