Avril Lavigne reageert op conspiracy theory dat ze overleed en vervangen werd

Avril Lavigne (37) is tegenwoordig actief op TikTok. De zangeres deelt er video’s waarop ze haar eigen nummers lipsynct en fragmenten van optredens. Maar onlangs deelde ze een opmerkelijke video waarmee ze verwijst naar de hardnekkige conspiracy theory die beweert dat ze bijna 20 jaar geleden overleden is en vervangen werd door een dubbelganger.

Al sinds 2011 doet een conspiracy theory de ronde dat Avril Lavigne overleed in 2003 en vervangen werd door een dubbelganger. De theorie blijft tot op de dag van vandaag sporadisch opduiken en bereikte zo ook TikTok. Daar reageerde Avril nu zelf.

Melissa

De theorie vindt z’n oorsprong in Brazilië. Daar verscheen in 2011 een blogpost met de titel “Avril Está Morta” ofwel “Avril Is Dood”. Volgens de theorie kampte Lavigne in 2002 met een ernstige depressie door de druk van het succes en de dood van haar grootvader. Daardoor zou ze, kort na het verschijnen van haar debuutalbum ‘Let Go’, zelfmoord gepleegd hebben.

Omdat Avril op dat moment heel succesvol was, wilde haar label niet delen dat de zangeres overleden was. Daarom zouden ze haar vervangen hebben door Melissa Vandella, een lookalike van de zangeres, die in het verleden al gebruikt werd om paparazzi af te leiden. Vanaf 2003 zou Melissa dus de identiteit van Avril hebben overgenomen.

De believers van deze conspiracy theory vinden bewijs in het feit dat bepaalde moedervlekjes van Avril soms verdwijnen om later opnieuw te verschijnen. Daarnaast is er een fotoshoot waarbij de zangeres de naam “Melissa” op haar hand heeft geschreven. Tot slot vinden ze hints in songteksten van de nummers van Avril na 2003 die zouden verwijzen naar haar overlijden.

Reactie Avril

Op TikTok deelde Avril nu een video waarin ze reageert op de comments die ze vaak leest onder haar video’s. De eerste is “Why’d you have to go and make things so complicated“, waarmee fans uiteraard verwijzen naar Complicated, een van haar grootste hits. De tweede comment, die ze agressief wegschopt is “Ben je de echte Avril?”

Zonder woorden te gebruiken, maakt Avril dus duidelijk dat ze de verwijzingen naar de theorie na meer dan 10 jaar grondig beu is. Toch lijkt de video eerder een averechts effect te hebben. Veel fans reageren namelijk dat ze het verdacht vinden dat ze naar de theorie verwijst. “Waar is de echte Avril?”, “Ik ben nog steeds niet overtuigd” en “Je hebt de vraag niet beantwoord” zijn maar enkele van de sceptische reacties.

Bekijk de TikTok hier:

@avrillavigne

♬ original sound – Millennial32
Meer
Lees meer...