Avril Lavigne komt volgende maand met nieuw punk-album ‘Love Sux’

Avril Lavigne is voor velen nog steeds “de zangeres van Sk8er Boi“, maar ondertussen heeft ze ook al heel wat andere muziek uitgebracht. Volgende maand komt de Canadese met een gloednieuw album waarmee ze zal terugkeren naar haar pop-punk roots, perfect voor fans van het eerste uur dus. Het album zal heel wat features bevatten met andere punkartiesten, en de eerste single komt morgen, op 14 januari, zelfs al uit.

Het lijkt wel alsof Avril Lavigne volledig wil terugkeren naar haar gouden tijden. De zangeres komt na een aantal uitwijkingen naar andere muziekstijlen opnieuw met een pop-punk album. Op 25 februari 2022 zal ‘Love Sux’ overal beschikbaar zijn en daarop zullen ook onder andere Machine Gun Kelly en Blink-182 te horen zijn. Wij zijn alvast helemaal klaar om ons terug in de Sk8er Boi en Girlfriend-tijden te wanen.

‘Love Sux’

De Canadese zangeres is al een aantal jaar lid van de platenmaatschappij van Travis Barker, en noemt het nieuwe album nu al een van de beste dingen die het label in 2022 zal uitbrengen. Lavigne kondigde de komst van ‘Love Sux’ zelf aan op Twitter en vertelde er ook bij dat haar nieuwe single I Love It When You Hate Me ft. blackbear vanaf morgen (14 januari) al te beluisteren is.

In een interview met Entertainment Weekly liet de zangeres al weten dat het nieuwe album een ode aan de vrouw zal zijn. “Het is snel, leuk en heel rock ’n roll. Maar het gaat vooral over liefde voor jezelf en weten dat je goed genoeg bent”, vertelde ze. Lavigne zou ook heel wat inspiratie gehaald hebben uit de liedjes van haar jeugdhelden Green Day en Blink-182.

Film

Met de komst van dat album lijkt de Avril Lavigne die wij kennen volledig terug te zijn. Eind vorig jaar kondigde ze ook al aan een film te willen maken over haar bekendste hit Sk8er Boi. Daarmee wil ze de problemen van middelbare scholen en onmogelijke liefdes tussen jongeren ‘aankaarten’. Hoewel al heel wat mensen enthousiast zijn over het idee, heeft de zangeres nog steeds geen producer gevonden.

Meer
Lees meer...