‘Bad Boys For Life’ van Adil El Arbi en Bilall Fallah krijgt releasedatum, maar het zal nog even wachten zijn

‘Bad Boys For Life’ van Adil El Arbi en Bilall Fallah krijgt releasedatum, maar het zal nog even wachten zijn

‘Bad Boys For Life’ zal pas in de zalen verschijnen begin 2020, dat maakte Sony Pictures bekend. De film zal het grote Hollywooddebuut zijn voor de Belgische filmmakers Adil El Arbi en Bilall Fallah, die de regie in handen kregen nadat de initiële regisseur Joe Carnahan het project verliet. 

De productie van Bad Boys For Life heeft al heel wat voeten in de aarde gehad. Origineel stond de derde film in de Bad Boys-franchise gepland voor begin 2017. Maar de film kende een aantal tegenslagen, waardoor die releasedatum verschillende keren werd opgeschoven. Uit onvrede met de vertragingen en conflicten op creatief vlak stapte regisseur Joe Carnahan begin maart van 2017 echter op. Het vertrek van Carnahan zette het project tijdelijk stil. Tijd die Sony gebruikte om op zoek te gaan naar een nieuwe regisseur.

Adil El Arbi en Bilall Fallah

Uiteindelijk vonden ze niet één maar twee regisseurs in het Belgische duo Adil El Arbi en Bilall Fallah. Dat raakte begin dit jaar bekend, maar in die zoektocht naar een nieuwe regisseur ging enorm veel tijd verloren. Daardoor moest de releasedatum weer een pak opgeschoven worden. Nu alles min of meer in zijn plooi lijkt te vallen, durft Sony echter weer een nieuwe releasedatum vast te prikken: 17 januari 2020.

Uit die releasedatum is voorlopig weinig af te leiden. Januari is meestal geen topmaand voor films, maar voorlopig is het wel de enige grote blockbuster die op dat moment gepland staat. Al zullen El Arbi en Fallah wel zware concurrentie ondervinden van Star Wars: Episode IX en de sequel op de recent gereleasete Jumanji-film, die in december 2019 in de zalen zullen komen.

Met de terugkeer van Will Smith en Martin Lawrence heeft Bad Boys For Life natuurlijk twee grote sterren klaarstaan. De vraag is of dat genoeg zal zijn om het commerciële succes van de vorige twee films in de franchises te evenaren. De eerste Bad Boys-film dateert al van 1995. Ook toen liet een vervolg lang op zich wachten, want Bad Boys II kwam maar in 2003 in de zalen.

Hollywood

Voor El Arbi en Fallah wordt Bad Boys For Life hun debuutfilm in Hollywood. Na successen in eigen land met Image, Black en recent nog Patser, trekken de twee nu dus de deur van het grote Hollywood open. Het Marokkaans-Belgische duo heeft grote schoenen om te vullen, want Carnagan is niet de eerste de beste. Hij regisseerde en schreef zo mee aan kaskrakers als The A-Team en The Grey.

Maar hé, what you gonna do when Adil en Bilall come for you?

Getty Images
Sony

Gesponsorde artikelen