‘Bake Off Vlaanderen’ krijgt kerstspecial met deze vijf BV’s

Het populaire VIER-programma Bake Off Vlaanderen krijgt ook dit jaar een kerstspecial. Deze keer zijn het zelfs vijf BV’s die het tegen elkaar opnemen voor de titel van Beste Kerstbakker 2020.

Bake Off Vlaanderen is stilaan een vaste waarde geworden op de Vlaamse televisie. Binnenkort zit de vierde jaargang van het programma er alweer op. In de finale op woensdag 16 december strijden er met Alexandra, Carlota en Margo voor het eerste drie vrouwen voor de titel.

Maar niet getreurd, want er is goed nieuws voor de fans van het programma. VIER komt namelijk ook deze kerst met een special met BV’s. Vorig jaar namen Tine Embrechts, Jeroom, Cath Luyten en Ben Segers het tegen elkaar op in Beste Kerstbakker 2019. Deze keer wist het programma zelfs vijf deelnemers te vinden die hun bakkunsten willen demonstreren.

Maggie De Block en Elodie Ouedraogo

Tot 1 oktober was Maggie De Block (Open Vld) als minister van Volksgezondheid niet uit het nieuws weg te slaan. Sindsdien verdween ze even uit beeld, maar nu is ze terug in een compleet andere rol. “Voor het goede doel moet je eens iets onbekends durven doen”, blikt de politica vooruit. De bakwedstrijd staat namelijk in het teken van het Rode Kruis.

Elodie Ouadraogo is de tweede die de uitdaging aangaat. “Er valt een les uit mijn deelname te trekken: bakkerij Timmermans uit Linden mag op zijn beide oren slapen”, tempert zij op voorhand de verwachtingen. Misschien kan ze thuis aan manlief Jeroom wat tips vragen? Die deed namelijk vorig jaar en presenteert Bake Off Junior.

Erik Van Looy, Ella Leyers en Jani Kazaltzis

Ook Erik Van Looy waagt zijn kans, maar schat die kans zelf wel zeer laag in. “Bakken is stress, voor mij is dat stress omdat ik nog nooit van mijn leven in de buurt van een gasoven of vuur ben geweest, echt nog nooit!”, zegt hij.

Tijdens de Beste Kerstbakker zal Erik alvast een bekend gezicht tegenkomen. De Slimste Mens-recordhoudster Ella Leyers zal namelijk nagaan of ze met haar handen even goed is als met haar verstand. Zelf vreest ze het ergste: “Als kind droomde ik ervan om op tv een mental breakdown te krijgen, daarvoor leek dit programma ideaal. Ik dacht: kom, het is 2020, er kan nog wel een rampje bij.”

Tot slot slaat ook Jani Kazaltzis aan het bakken. Sinds kort presenteert hij met Dominique Persoone het kookprogramma Cook Ensemble en ook bakken is hem niet vreemd. “Ik vind het zalig om iets in de oven te steken en het deeg te zien rijzen tot het eindresultaat. Ik vind dat zo rustgevend en bevredigend. Ik kan er echt van genieten. Nog meer dan het opeten ervan”, zegt hij enthousiast.

Maggie De Block, Elodie Ouadraogo, Erik Van Looy, Ella Leyers en Jani Kazaltzis – Bron: VIER
Meer
Lees meer...