Barack Obama lost (eerste deel) biografie in november, vlak na presidentsverkiezingen

Goed nieuws voor wie wil weten wat er zich allemaal heeft afgespeeld in het leven van voormalig Amerikaans president Barack Obama. Z’n boek A Promised Land, waarin dat allemaal te lezen is, verschijnt namelijk op 17 november, twee weken na de presidentsverkiezingen.

Barack Obama gaat z’n vrouw Michelle achterna! Hij is namelijk druk in de weer geweest om z’n levensverhaal in een boek te gieten. Michelle Obama’s Becoming verscheen eind 2018. A Promised Land, het eerste deel van de biografie van Barack Obama, heeft ook net een releasedatum gekregen: 17 november. Jep, twee weken na de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

A Promised Land

De memoires van voormalig president Barack Obama zullen in twee delen verschijnen. Wanneer het vervolg op A Promised Land beschikbaar wordt, is nog niet geweten. Het eerst boek verschijnt dus pas in november, maar je kan het nu al bestellen.

Volgens de officiële website van het boek, vertelt Barack Obama in A Promised Land onder andere over hoe hij zich voelde toen hij z’n kabinet moest samenstellen, hoe hij met de wereldwijde financiële crisis omging en hoe hij de Affordable Care Act in het leven riep.

Daarnaast heeft hij het over z’n relatie met de Russische president Vladimir Poetin, de problemen die hij had met z’n generaals over de situatie in Afghanistan en Operation Neptune’s Spear, de operatie die voor de dood van Osama Bin Laden zorgde.

Eerlijke verklaring

“De voorbije jaren heb ik nagedacht over m’n presidentschap”, vertelt Barack Obama in een statement. “En in A Promised Land heb ik geprobeerd om een eerlijke verklaring te geven voor m’n presidentiële campagne en m’n ambtstermijn.”

Wat dat inhoudt? “De belangrijkste gebeurtenissen en de personen die daarvoor verantwoordelijk waren; mijn visie op wat ik juist gedaan heb, en op de fouten die ik heb gemaakt; en de politieke, economische en culturele problemen waar m’n team en ik voor kwamen te staan, en waar we als land nu nog steeds voor staan.”

Meer
Lees meer...