Left Right
scrollTop top

Michelle Obama over het huwelijk: “Er waren momenten dat ik Barack uit het raam wilde duwen!”


Michelle Obama Barack Huwelijk Podcast
© EPA

In haar podcast heeft voormalig first lady Michelle Obama het over van alles en nog wat. De meest recente aflevering ging bijvoorbeeld over het huwelijk. En dat dat niet altijd even makkelijk is, maakte ze maar al te duidelijk.

“Je moet weten dat er tijden zullen zijn, hele lange perioden zelfs, waarin je elkaar gewoon niet zal kunnen verdragen”, vertelde voormalig first lady Michelle Obama in haar meest recente podcast. Daarin praatte ze met televisiepresentator Conan O’Brien over relaties, huwelijken en kinderen.

Heel intense gevoelens

Mensen praten te weinig over de moeilijke kanten van een huwelijk, vertelde de voormalige first lady. En daarom geven (vaak jonge) mensen zo snel op als ze problemen hebben. Ze denken dat ze de enige zijn die dat meemaken, dat ze “kapot” zijn.

“Ik wil maar zeggen: als dat een huwelijk kapotmaakt, dan zijn Barack en ik al heel vaak gebroken doorheen ons huwelijk. Maar we hebben een sterk huwelijk. En als ik had opgegeven toen het moeilijk was, dan zou ik al die mooie momenten ook gemist hebben.”

“Er waren momenten dat ik Barack uit het raam wilde duwen”, verklaarde ze. “En ik zeg dat, omdat je moet weten dat je heel intense gevoelens zult hebben. Maar dat wil niet zeggen dat je zomaar opgeeft. Die perioden kunnen lang duren, jaren zelfs.”

Huwelijk op z’n kop

Michelle en Barack Obama ontmoetten elkaar in 1989 en vieren binnenkort hun 28ste huwelijksverjaardag. Ze hebben twee dochters, Malia (22) en Sasha (19).

Die dochters waren zo gewild, maar zorgden tegelijk voor heel wat problemen in het huwelijk van de Obama’s. “Ik zou hen voor geen geld ter wereld willen wisselen, maar wow, ze zetten je huwelijk helemaal op z’n kop.”

Basketbalteam

Je huwelijk zou je moeten kiezen zoals je een basketbalteam zou kiezen, verklaarde Michelle Obama ook. “Als je naar een team kijkt, kijk je naar de mensen waarmee je wil winnen, en wil je dat iedereen in je team een sterke speler is. Mochten we zo naar een huwelijk kijken, dan wil je dat je ploegmaat sterk is, dan wil je LeBron (James, red.)!”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  677.209
 • Aantal
  doden
  20.396