Spotify en Warner Bros. sluiten deal voor exclusieve podcasts over DC Universe

Spotify, Warner Bros. en DC hebben een meerjarige deal gesloten. De bedoeling is verhalende podcasts te maken rond de iconische superhelden en superschurken uit het DC-universum. Die zullen exclusief verschijnen op Spotify.

Podcasts worden steeds populairder en dus neemt de vraag naar nieuwe content ook toe. Daar wil Spotify aan tegemoet komen. De streamingdienst kondigde gisteren een nieuwe exclusieve deal aan. Ze gaan in zee met Warner Bros. voor het produceren van podcasts rond de superhelden en superschurken van DC.

Scripted podcasts

Superman, Batman, Wonder Woman, Harley Quinn en The Joker zijn maar enkele van de legendarische personages uit het universum van DC. Zij zullen het onderwerp zijn van scripted podcasts. Warner Bros. zal de content daarvoor producen. De podcasts zullen deels gaan over bestaande verhalen, maar er is ook plaats voor nieuwe verhalen. Warner Bros. laat weten dat het thema daarvan heel divers zal zijn, van komische podcasts tot dramatische.

“Aangezien we wereldwijd een explosieve groei van podcasts blijven zien, zijn we verheugd om samen te werken met Warner Bros. om deze reeks programma’s uit de wereld van DC en WB te maken”, zegt Dawn Ostroff, Chief Content and Advertising Business Officer bij Spotify.

“Warner Bros. staat al bijna een eeuw synoniem voor meeslepende en onvergetelijke verhalen, en we blijven die erfenis voor onze fans uitbreiden op alle soorten mediaplatforms”, klinkt het bij Warner Bros.-topmannen Robert Steele en Peter Girardi.

Spotify en podcasts

De exclusieve deal met Warner Bros. en DC is een zoveelste move van Spotify om zijn greep op de podcastmarkt te vergroten. De laatste tijd kocht de streamingdienst namelijk al heel wat andere grote spelers op die markt zoals Parcast, Anchor, The Ringer en Gimlet Media.

Vorige maand nog sloot Spotify een gigantische deal met Joe Rogan, een van de populairste podcasters ter wereld. Gisteren kwam daar nog een exclusieve deal met Kim Kardashian bij voor het maken van een podcast.

Meer
Lees meer...