Spotify haalt Kim Kardashian binnen voor exclusieve podcast

Kim Kardashian West heeft een lucratieve deal gesloten met Spotify. Ze zal voor de streamingdienst een nieuwe, exclusieve podcast produceren en presenteren. De podcast zal gaan over haar non-profitorganisatie Innocence Project, die vecht voor de rechten van mensen die onterecht veroordeeld zijn.

Kim Kardashian is bij velen vooral bekend als realityster en via haar sociale media. Ze heeft echter ook een grote juridische interesse en studeert zelfs rechten. In het kader van die studies loopt Kim Kardashian momenteel stage bij een gerenommeerd advocatenkantoor in San Francisco.

Alice Marie Johnson

Haar interesse in het rechtssysteem ontstond in 2018 toen Kardashian West een video zag over Alice Marie Johnson. De toen 62-jarige Amerikaanse vrouw zat op dat moment al 21 jaar in de gevangenis voor een geweldloos drugsmisdrijf.

Johnson was op het moment van de feiten werkloos en zat in geldnood. Hoewel het haar eerste misdrijf was, kreeg ze meteen levenslang zonder kans op vervroegd vrijkomen. Kardashian verdiepte zich in de zaak en sprak er uiteindelijk over met president Donald Trump. Het lukte haar om de vrouw vrij te krijgen.

Innonence Project

Sindsdien spant Kim K zich in voor de non-profitorganisatie Innonence Project, die zich inzet voor het vrijpleiten van mensen die onterecht in de gevangenis zitten. Dat doen ze door DNA-tests, waarmee ze sinds de oprichting al bijna 200 mensen wisten vrij te krijgen. Daarnaast wil de organisatie ook de problemen aan de basis van het juridisch stelsel hervormen.

Over haar werk bij Innonence Project zal Kim Kardashian nu een podcast maken voor Spotify. Dat meldt The Wall Street Journal. Details over de deal zijn niet vrijgegeven. Ze zal de podcast samen producen en presenteren met televisieproducent Lori Rothschild Ansaldi. Het duo zal zich samen buigen over de zaak van Kevin Keith, een man die in 1994 veroordeeld is voor drievoudige moord, maar zijn onschuld altijd heeft volgehouden. In september zal de podcast te horen zijn op Spotify.

Spotify en podcasts

De exclusieve deal met Kim Kardashian is een zoveelste move van Spotify om zijn greep op de podcastmarkt te vergroten. De laatste tijd kocht de streamingdienst namelijk al heel wat andere grote spelers op die markt zoals Parcast, Anchor, The Ringer en Gimlet Media. Vorige maand nog sloot Spotify een gigantische deal met Joe Rogan, een van de populairste podcasters ter wereld.

Het is via het recent aangekochte Parcast dat de nieuwe podcast van Kim Kardashian gemaakt zal worden.

Meer
Lees meer...