De Obama’s zijn de hoofdgasten op virtuele diploma-uitreiking van YouTube

de obama's in virtuele diploma-uitreiking
ISOPIX

Niemand minder dan Michelle en Barack Obama zijn de hoofdgasten van “Dear Class of 2020“, het virtuele evenement op YouTube om de afgestudeerde studenten wereldwijd te vieren.

Het virtuele evenement gaat op zaterdag 6 juni in première op YouTube. Onder andere Alicia Keys en Kelly Rowland zullen een speciaal optreden geven.

Alledaagse thema’s en entertainment

Michelle en Barack Obama zullen elk apart een toespraak houden die gericht is naar alle afgestudeerde studenten van middelbare scholen en universiteiten. Door de coronapandemie zijn afstudeerfeesten verboden in de Verenigde Staten waardoor er creatief moet worden omgegaan met diploma-uitreikingen.

Susanne Daniels, contenthoofd bij YouTube
(bron: ISOPIX)

“Afstuderen is een traditie waar studenten en gezinnen naar uitkijken, maar is nu enkel in beperkte mate mogelijk. Daarom willen we bij YouTube een leuk alternatief brengen. We hopen dat het samenbrengen van invloedrijke sprekers en optredens van bekende artiesten een aanmoediging zullen zijn voor de studenten die zo hard hebben gewerkt voor dit moment”, dat zegt Susanne Daniels, contenthoofd bij YouTube.

De Obama’s zijn lang niet de enige grote namen op het virtuele afstudeerfeest. Internationale muziekfans worden verwend door muziek van onder meer Lady Gaga en BTS. Voorts spreekt ook Malala Yousafzai het volk toe. Malala is Pakistaans kinderrechtenactiviste en in 2014 kreeg ze de Nobelprijs voor de Vrede.

YouTube werkt samen met onder meer Reach Higher Initiative, de organisatie van Michelle Obama, en andere organisaties om studentenverhalen van over heel de wereld te kunnen brengen. Het volledige programma van het evenement wordt op 17 mei bekend gemaakt op de Learn@Home-site.

#Graduation2020

Het initiatief doet denken aan een aankondiging van Facebook vorige week. Met #Graduation2020 organiseert Facebook op 15 mei een diploma-uitreikingsceremonie met wereldsterren. Oprah Winfrey treedt aan als gastspreker, maar ook Miley Cyrus en Lil Nas X zijn van de partij.

Dochterbedrijf Instagram zal door middel van korte clips zorgen voor een samenvatting van de ceremonie. Die zal je kunnen terugvinden onder de hashtag #Graduation2020.

Gesponsorde artikelen