Left Right
scrollTop top

Facebook organiseert virtuele diploma-uitreiking met Oprah Winfrey als startspreker


Graduation
© Shutterstock

Door de coronacrisis valt de diploma-uitreiking van miljoenen jongeren in het water. Gelukkig heeft Facebook daar een oplossing voor. Het socialemediaplatform organiseert een eigen ceremonie met wereldsterren als Oprah Winfrey en Miley Cyrus.

Wie afstudeert tijdens de coronapandemie hoeft nog niet te wanhopen. Jouw afstudeermoment vindt gewoon plaats, virtueel weliswaar. Op 15 mei streamt Facebook een diploma-uitreiking voor alle gedupeerde studenten.

#Graduation2020

Het belooft een uniek moment te worden. De show wordt aan elkaar gepraat door motivational speakers van formaat. Zo zal televisiepersoonlijkheid Oprah Winfrey aantreden als gastspreker. Ook Miley Cyrus en Old Town Road-rapper Lil Nas X zijn van de partij.

Voor een samenvatting van de show kan je terecht bij dochterbedrijf Instagram, dat korte clips publiceert van het evenement. Die kan je terugvinden onder de hashtag #Graduation2020. In het kader van jouw grote afstudeermoment verschijnen er ook enkele nieuwe functies. Zo voegt Instagram Graduate-stickerpakketten, muziek- en AR-effecten toe aan de app.

Virtuele evenementen

Facebook maakt van de gelegenheid gebruik om een demonstratie te geven van Messenger Rooms, de nieuwe videoconferentiesoftware van het bedrijf. Mark Zuckerberg en de zijnen willen daarmee aantonen dat video-apps, in de toekomst heel wat fysieke aangelegenheden kunnen vervangen.

Facebook is niet het eerste socialemediaplatform dat virtuele overgangsrituelen organiseert. Eerder kwam TikTok op de proppen met een virtuele prom night. Ook in Japan vond er een gelijkaardige diploma-uitreiking plaats. Daar werden de studenten vervangen door robots.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…