Left Right
scrollTop top

Instagram test berichten die zichzelf verwijderen


Instagram-verdwijnende-berichten

Op Facebook was het al even het geval, maar binnenkort kunnen we misschien ook geheime gesprekken voeren via Instagram. Een Instagram-ontwikkelaar werkt op dit moment namelijk aan een nieuwe feature waarbij berichten zichzelf na een tijdje verwijderen.

Niet iedereen vertrouwt sociale media op vlak van privacy. Veel mensen hebben schrik dat al hun data en gegevens altijd ergens zullen blijven staan. Daarom kwam Facebook eerder al met de zichzelf vernietigende berichten op Messenger, en zijn ze nu ook volop bezig met die feature op WhatsApp te introduceren. Het lijkt erop dat het bedrijf binnenkort ook berichten via Instagram iets meer privé wil maken.

Beginfase

Het nieuws rond de nieuwe feature werd via Twitter bekend gemaakt door ontwikkelaar Jane Manchun Wong. “Instagram werkt op dit moment aan een “?-mode” waar berichten verdwijnen. Het systeem lijkt nog in een eerste fase te zitten, maar toch heb ik geprobeerd om te tonen hoe het werkt.” Daarbij voegde Wong een video toe waarin te zien was hoe de verdwijnende berichten in zijn werk gaan.

Het lijkt om een feature te gaan die je kan in- en uitschakelen, en waarmee je gesprekken nog meer privé worden. De berichten verdwijnen namelijk op het moment dat je het gesprek verlaat. Wat het ook wel onhandig kan maken, als je per ongeluk een andere melding opent. Instagram bevestigde zelf op Twitter dat ze inderdaad met die nieuwe toepassing bezig waren, maar die nog niet gingen testen.

Facebook probeert al langer aan de privacy van zijn gebruikers te werken. Door de bestaande ‘verdwijnende berichten’-feature op Facebook en de ‘end-to-end encryptie‘ op WhatsApp zijn ze al op de goede weg. Die encryptie zorgt ervoor dat berichten, video’s, spraakberichten, documenten, en dergelijke tussen jou en de persoon naar wie je ze stuurt blijft. Zelfs WhatsApp kan er niet aan. Facebook probeerde die feature ook naar Facebook zelf te brengen, maar dat is tot op vandaag nog niet gelukt. Tot de tijd dat de ‘end-to-end encryptie’ op alle apps beschikbaar is, zijn de verdwijnende berichten een goede tussenoplossing.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810