Messenger kan je binnenkort niet meer zonder Facebook-account gebruiken

Facebook
Facebook

Facebook heeft een nieuwe wijziging toegevoegd aan de app. Daardoor is het niet langer mogelijk om je aan te melden op Messenger zonder dat je over een Facebook-account beschikt. Vroeger had Messenger namelijk genoeg aan een nummer om gebruik te maken van de chatapp.

Iedereen heeft in zijn vriendengroep wel iemand die gebruikmaakt van de Messenger-app zonder dat hij of zij een Facebook-account heeft. Binnenkort is dat gedaan, want Facebook heeft een nieuwe wijziging doorgevoerd. Daardoor is het niet langer mogelijk om Messenger te gebruiken zonder een gekoppelde Facebook-account.

Telefoonnummer

Messenger heeft dus niet langer genoeg aan je telefoonnummer. Op die manier wil Facebook namelijk controleren wie de app gebruikt. Om Facebook te gebruiken in Belgiƫ en Nederland moet je namelijk minimum 13 jaar oud zijn. Maar Messenger kan je nu op elke leeftijd gebruiken omdat je enkel je gsm-nummer moet ingeven.

Om dat een halt toe te roepen, moet je voortaan ook een account koppelen aan je Messenger-app. De minimumleeftijd voor het gebruik van Facebook ligt in andere landen trouwens een stuk hoger, namelijk 16 jaar. Mensen die ondertussen al gebruikmaken van Messenger met enkel hun gsm-nummer, zullen niet verplicht worden om een account aan te maken. Zij kunnen namelijk gewoon gebruik blijven maken van de app. Enkel nieuwe gebruikers moeten een Facebook-account hebben om Messenger te kunnen gebruiken.

Foutmelding

Toch melden verschillende gebruikers op het platform Reddit, dat er problemen waren als je je wil aanmelden op de Messenger-app zonder Facebook-account. Sommige gebruikers krijgen namelijk dat melding dat hun account beperkt werd. Momenteel is het nog niet duidelijk of het om een bug of tijdelijke storing gaat.

Gesponsorde artikelen