Instagram test wereldwijd effect van onzichtbare likes

Instagram
Image by Erik Lucatero from Pixabay

 Instagram is volop aan het testen hoe de app werkt met verborgen likes. Tot nu toe testte het socialemediaplatform in verschillende landen wat het effect is van het verbergen van likes. Nu start Instagram wereldwijd met die test.

De eerste reacties op likes die niet meer zichtbaar zijn, waren positief. Instagram testte namelijk eerst in de Verenigde Staten, Canada en Australië wat het effect zou zijn van de onzichtbare likes. De eerste reacties van gebruikers waren zeer positief, waardoor Instagram besloot om de test verder uit te rollen.

Wereldwijd

Daarom besloot het bedrijf om de test ineens wereldwijd uit te voeren. Mensen die een tester zijn, kunnen dus niet langer de likes van anderen zien. Het aantal likes dat je eigen foto’s hebben kan je wél nog zien.

“Hoewel de feedback van de vroege tests in Australië, Brazilië, Canada, Ierland, Italië, Japan en Nieuw-Zeeland positief waren, is dit een fundamentele verandering voor Instagram”, vertelt het bedrijf op Twitter. “Dus we gaan door met deze testen om te leren van onze globale community.”

Competitiestrijd inperken

Doordat Instagram de test nu wereldwijd uitrolt, zal die naar alle waarschijnlijkheid ook blijven bestaan. Dat wil zeggen dat iedereen op termijn gebruik zal maken van een Instagram zonder likes. Het bedrijf wil die aanpassing doorvoeren zodat Instagram een minder grote competitie wordt. Want nu voelen sommige gebruikers de druk om veel likes te halen op een foto, omdat ze niet willen onderdoen voor hun vrienden.

Door het aantal likes weg te halen hoopt het platform dat de competitiestrijd gaat liggen. Instagram is wel een manier aan het bedenken waarop influencers hun engagement kunnen blijven aantonen.

Gesponsorde artikelen