BTS streamt volgend weekend gratis concerten tegen lockdown-verveling

BTS
Isopix

BTS-fans, begin je agenda voor volgend weekend alvast leeg te halen (als het niet al helemaal leeg was). Want het hele weekend lang kan je gratis meegenieten van de concerten van BTS. De K-popgroep zal een reeks concerten en musters (jaarlijkse fanmeetings) streamen via YouTube.

Zowat de hele wereld zit op dit moment in lockdown. En dat heeft natuurlijk ook z’n impact op de muziekwereld. Artiesten die op tour gingen, moeten nu noodgedwongen hun tour cancellen en kunnen enkel optredens geven vanuit hun eigen huis. Zo ook de jongens van de K-popsensatie BTS, al komen zij nu met een oplossing waar hun fans wereldwijd dolblij mee zullen zijn.

Tour afgelast

Normaal gezien trapte BTS dit weekend hun ‘Map of the Soul’-tour af met enkele concerten in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Maar door de uitbraak van het coronavirus moesten deze concerten gecanceld worden. Ook de concerten die eind april en begin mei gepland stonden in de Verenigde Staten werden voor onbepaalde tijd uitgesteld.

De concerten in Europa gaan voorlopig nog wel door, maar de kans is groot dat ook die zullen verplaatst worden naar een latere datum. Het gaat namelijk om concerten in grote stadia waar tienduizenden mensen samenkomen.

Bang Bang Con

Maar BTS komt nu met een oplossing. Volgend weekend zal de K-popgroep namelijk hun voorbije concerten streamen op hun YouTubekanaal BANGTANTV. Het evenement dat twee dagen duurt, zal Bang Bang Con heten en helemaal gratis zijn. Naast de verschillende concerten van wereldtournees zal BTS ook twee musters streamen. Dat zijn de jaarlijkse fanmeetings van BTS, waarbij de groep altijd voor heel wat verrassingen zorgt op het podium.

De streams starten om 12 uur Koreaanse tijd (5 uur ’s nachts in Belgische tijd) op het YouTubekanaal van BTS. Op zaterdag zal eerst het concert uit de HYYH-tour van 2015 uitgezonden, worden, vervolgens het epilogue-concert van diezelfde tour, daarna komt de allereerste wereldtour van BTS, The Red Bullet tour uit 2014, en de afsluiter van dag één is de derde muster uit 2016.

Op dag twee staan recentere concerten van de zevenkoppige boysband op het programma. Dat zijn de Wings-tour uit 2017, gevolgd door de epilogue van diezelfde tour. Daarna volgt de vierde muster uit 2018 en de afsluiter van dag twee is de ‘Love Yourself’-tour uit 2018. Twee zeer gevulde dagen dus, die perfect zijn voor de fans van BTS die nu niet naar de tour kunnen gaan.

Gesponsorde artikelen