YouTube en Tribeca lanceren een 10-dagen durend online filmfestival

youtube & tribeca organiseren online festival van 10 dagen
YOUTUBE

Door de wereldwijde uitbraak van Covid-19 is het tijdelijk niet mogelijk om een film te bekijken in een bioscoop. Laat staan dat het mogelijk is een fysiek filmfestival te organiseren. Daarom organiseert YouTube samen met Tribeca een online filmfestival dat tien dagen zal duren.

Organisatoren van filmfestivals over heel de wereld hebben nagedacht over hoe ze op een creatieve manier toch een filmfestival kunnen organiseren. YouTube en Tribeca (de organisatie achter het Tribeca Film Festival in New York) kondigen daarom het evenement We Are One: A Global Film Festival aan.

Gratis te bekijken

Het evenement is niet alleen een online vervanging voor Tribeca, maar ook een wereldwijd evenement. Het tiendaagse filmfestival zal een programmering bevatten die is samengesteld door vertegenwoordigers van de grootste filmfestivals over de hele wereld. Bovendien zal het online festival gratis te bekijken zijn over heel de wereld. Fans kunnen kijken naar films, documentaires, muziek, komedie en paneldiscussies. En dit allemaal zonder advertenties.

We Are One begint op 29 mei en eindigt op 7 juni. De opbrengst van het online filmfestival gaat naar het Covid-19 Solidarity Response-fonds van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), maar ook naar lokale hulpverleners.

Trots op samenwerking

Pierre Lescure en Thierry Frémaux
(bron: ISOPIX)

“We zijn trots dat we kunnen samenwerken met onze filmfestivalpartners. Zo kunnen we toch nog de aandacht vestigen op buitengewone films en filmtalent. Op deze manier kan het publiek de verhaalvertelling uit verschillende landen ervaren, maar ook genieten van de artistieke persoonlijkheden van elk filmfestival”, dat zeiden Pierre Lescure en Thierry Frémaux. Beiden staan aan het hoofd van het Filmfestival van Cannes.

Aan het online filmfestival van YouTube en Tribeca doen twintig internationale filmfestivals mee, waaronder het filmfestival van Cannes, Mumbai en New York. In de komende weken wordt het volledige programma vrijgegeven.

Gesponsorde artikelen