‘Barbie’-film wordt “kinderen niet toegelaten”

Over iets meer dan een maand verschijnt Barbie in de zalen. En hoewel de film gebaseerd is op een van de bekendste speelgoedpoppen ter wereld, zal de film zich toch niet richten op kinderen. In de Verenigde Staten zal je zo minstens 13 jaar oud moeten zijn om naar de film met Margot Robbie en Ryan Gosling in de hoofdrollen te gaan kijken.

Er wordt nu al enkele jaren uitgekeken naar de film Barbie van regisseur Greta Gerwig. De film zal een nieuwe kant tonen van de wereldberoemde pop en die wordt niet geschikt voor kinderen, zo blijkt nu.

PG-13

Voor een film in de Verenigde Staten in de zalen verschijnt, moet deze een rating krijgen. Deze rating bepaalt vanaf welke leeftijd je de film mag bekijken. De ratings worden bekendgemaakt via de website FilmRatings.com, waar je vanaf nu de rating voor Barbie terug kan vinden.

Barbie kreeg daarbij verrassend de rating PG-13, wat betekent dat kinderen onder de 13 niet toegelaten zijn in de filmzalen. De film kreeg die rating door “suggestieve verwijzingen en grof taalgebruik”. We mogen ons dus verwachten aan een film die zich vooral richt op volwassenen.

Barbie

In de officiële trailer voor Barbie, die recent verscheen, kwamen we te weten dat de film zich maar deels zal afspelen in Barbieland. Op een dag wordt het perfecte leventje van Barbie (Margot Robbie), dat bestaat uit roze ensembles, ingestudeerde musicalnummers en voeten die altijd in de vorm van een hak staan, namelijk overhoop gegooid. Barbie wordt wakker en moet een koude douche nemen, ze begint na te denken over de dood en tot overmaat van ramp: haar hielen raken de grond. Op aanraden van een Barbie die al fel werd toegetakeld, besluit Barbie om antwoorden te zoeken in de echte wereld.

Onverwachts gaat Ken (Ryan Gosling) met haar mee. De twee komen terecht in een wereld die hen niet vertrouwd is en waar ze duidelijk aan moeten wennen. Zo krijgen we in de trailer al te zien dat het blonde duo meermaals in contact komt met de politie en ook in het ziekenhuis belandt. Hierbij zullen we ons dus ook mogen verwachten aan “suggestieve opmerkingen en grof taalgebruik”. Dat belooft!

Bekijk hier nog eens de trailer voor Barbie:

Barbie verschijnt op woensdag 19 juli 2023 in de Belgische zalen.

Meer
Lees meer...