Bart Cannaerts over ‘The Masked Singer’: “Sommige foute pistes zijn opzettelijk”

Vorige week was er geen The Masked Singer, maar deze week is het tijd voor de tweede aflevering na de Big Bang. Daarin strijden nog zeven figuren om de eindoverwinning. En hoewel het publiek alsmaar meer overtuigd lijkt te zijn over de identiteit van de deelnemers, lijkt de jury het vaak nog oneens te zijn. Maar dat gebeurt vaak opzettelijk. Dat vertelt Bart Cannaerts in de GoPlay-podcast Achter De Schermen.

In de eerste Big Bang namen de figuren uit groep 1 het op tegen die uit groep 2. Op die manier deden ze de naam ‘Big Bang’ alle eer aan. Na duels en een extra ronde was het Mummie (Véronique De Kock) die de laatste aflevering de minste stemmen van het publiek kreeg.

Na die aflevering blijven er nog zeven figuren over en die nemen het deze vrijdag opnieuw tegen elkaar op. De voorbije weken zijn de mogelijke verdachten bij het publiek enorm geminderd. Zo zijn er bij sommige figuren zelfs nog maar één of twee verdachten. Maar vaak zijn dat er bij de jury in het programma meer en dat blijkt niet altijd toevallig.

“Opzettelijk”

In dit seizoen van The Masked Singer zijn er vijf vaste speurders. In de vorige seizoenen waren Julie Van den Steen, Kevin Janssens en Andy Peelman al te zien in de jury, maar dit jaar kwamen daar ook nog Bart Cannaerts en Tine Embrechts bij. Zij waren vorig seizoen in het programma te zien als Cycloop en Flamme Fatale.

Dat er bij die speurders soms heel veel verschillende pistes worden gevolgd, is geen nieuws meer. Maar daar lijkt nu ook een reden voor te zijn. Dat vertelt Bart Cannaerts in de podcast Achter De Schermen. In een interview met Pieterjan en Jeff van Supercontent en Viktor Verhulst geeft hij toe dat al die pistes soms opzettelijk zijn.

“Ik heb het gevoel dat de productie zegt: ‘Gooi maar alle namen op tafel'”, vertelt Viktor. “Wij horen in de studio wel alles anders en minder goed. Maar tuurlijk vertellen ze ons dat het niet de bedoeling is dat we als we het weten dat ook direct zeggen”, begint Cannaerts. “Maar dat vind ik ook tof. Want ik vind niet dat je daar zit om het meteen juist te hebben. Ik zit daar om mogelijke pistes aan te reiken aan de kijker.”

Bekijk het fragment hier:

Achter De Schermen, elke woensdagochtend een nieuwe aflevering op GoPlay.

Meer
Lees meer...