‘The Masked Singer’: Dit is de eerste afvaller na de Big Bang

Het was vanavond alweer tijd voor het zevende aflevering van The Masked Singer. Dat betekende ook dat het eindelijk tijd was voor de Big Bang. Daarin kwamen de acht overgebleven kandidaten uit beide groepen samen. Na een spannende strijd was Mummie uiteindelijk de eerste afvaller.

Vorige week vrijdag namen we in The Masked Singer afscheid van Kosmos, die Siska Schoeters bleek te zijn. Daardoor bleven er met Champignon, Hippo, Mummie, Leeuw, Raaf, Tovenaar, Foxy Lady en Minotaurus nog acht figuren over. Zij lieten zich vandaag opnieuw horen.

In de eerste duels namen de figuren uit groep 1 het altijd op tegen een figuur uit groep 2. Op die manier deden ze de naam ‘Big Bang’ alle eer aan. Na duels en een extra ronde was het Mummie die de minste stemmen van het publiek kreeg. Zij wordt zo de eerste afvaller van de samensmelting. De andere zeven gaan door naar de volgende aflevering. Die uitzending is door de wedstrijd van de Rode Duivels een week uitgesteld naar vrijdag 31 maart.

Duels

De nieuwe aflevering ging van start met vier duels. In het eerste duel namen Tovenaar en Mummie het tegen elkaar op. Daarbij won Tovenaar de eerste plek in de volgende aflevering. Als tweede waren Leeuw en Foxy Lady aan de beurt. Daar mocht Foxy Lady juichen want zij ging rechtstreeks door. Daarna gaven Champignon en Hippo het beste van zichzelf. Daarbij won Champignon. In het duel tussen Minotaurus en Raaf trok Minotaurus aan het langste eind.

Uiteindelijk kwamen Mummie, Leeuw, Hippo en Raaf zo in de gevarenzone terecht. De jury koos ervoor om Raaf en Hippo in het spel te houden. Het publiek wilde dan weer Leeuw naar de volgende aflevering zien gaan. Zo kwam er voor Mummie een einde aan het avontuur.

Exit Mummie

Dat betekende natuurlijk ook dat Mummie vanavond werd ontmaskerd. Bij de laatste gokronde hoorden we nog namen als Barbara Sarafian, Tanja Dexters, Kate Ryan en Véronique De Kock en uiteindelijk kwam Véronique De Kock uit het pak. Dat was een van de namen die bij kijkend Vlaanderen, naast Evi Hanssen, al langer op de radar stond.

De Kock vindt de exit jammer. “Ik had het vreselijk warm in dat pak. Het zweet liep eraf. Maar ik heb me waanzinnig geamuseerd.” De tips die in haar richting konden wijzen waren de brownie, die verwees naar haar hond die Brownie heet, en haar trouwring. Daarnaast had Karen de tip rond het programma De Grote Sprong herkend.

Bekijk de ontmaskering van Mummie hier:

In Behind The Mask op VTM GO kan je het volledige avontuur van Véronique volgen.

Meer
Lees meer...