‘The Masked Singer’: Dit zijn de hoofdverdachten na deze week

Het was vorige week alweer tijd voor de zevende aflevering van The Masked Singer. Dat betekende ook dat het eindelijk tijd was voor de Big Bang. Daarin kwamen de acht overgebleven kandidaten uit beide groepen samen. Na een spannende strijd was Mummie uiteindelijk de eerste afvaller. De deelnemerslijst bevat op deze manier nog maar zeven namen.

In de Big Bang namen de figuren uit groep 1 het op tegen een figuur uit groep 2. Op die manier deden ze de naam ‘Big Bang’ alle eer aan. Na duels en een extra ronde was het Mummie die de minste stemmen van het publiek kreeg. Door haar vertrek vervoegt ze het lijstje van Herman Verbruggen (Skiwi), Marc Coucke (Kolonel Mops), Timmy Simons (Groot Licht), Anouk Matton (Vlinder), Kat Kerkhofs (Soaperstar) en Siska Schoeters (Kosmos).

Er zijn dus nog zeven overgebleven kandidaten. Die nemen het pas volgende week opnieuw tegen elkaar op. Deze week is er namelijk geen The Masked Singer door een wedstrijd van de Rode Duivels. Dit zijn de namen die door de kijkers het meest verdacht worden.

Champignon, Foxy Lady en Raaf

Hoewel Champignon met voorsprong “de schattigste deelnemer van het huidige seizoen” wordt genoemd, lijkt niemand 100 procent zeker van zijn identiteit. De eerste weken viel vooral de naam Wesley Sonck, maar de laatste afleveringen is ook radiopresentator en wrapper Sander Gillis verdacht. Ook deze week lijken zij nog steeds de hoofdverdachten, al geven veel kijkers ook toe het echt niet te weten.

Ook bij Foxy Lady lijken er nog twee kanshebbers te zijn. De meest genoemde naam is zonder twijfel Danira Boukhriss Terkessidis, maar sinds vorige week wordt zowel bij de jury als het publiek ook Jennifer Heylen genoemd. Bij Raaf lijkt Twitter het dan weer eens te zijn over de identiteit. Daar wordt vooral Coely genoemd.

Hippo en Minotaurus

Na heel wat weken vol onzekerheid, lijken ook de muren rond Hippo en Minotaurus zich alsmaar meer te sluiten. In de eerste week leken de kijkers overtuigd te zijn van Alex Agnew als Minotaurus, maar daarop zijn velen nu toch teruggekomen. De laatste week is bij Minotaurus vooral de naam van acteur Jan Van Looveren vaak gevallen.

Bij Hippo werd er lang getwijfeld over het geslacht van de persoon onder het masker. Ondertussen lijkt iedereen het er over eens dat het om een man gaat. Daarbij denken de kijkers ook dat het om een muzikant en zanger gaat, maar is niemand het echt eens over één naam. Onder andere Jan Paternoster (Black Box Revelation) en Johannes Genard (School Is Cool) worden genoemd. Maar ook danser Jan Kooijman wordt verdacht.

Tovenaar en Leeuw

Twee van de topfavorieten van dit seizoen zijn Tovenaar en Leeuw. Zij zaten voor de Big Bang allebei in een verschillende groep, maar zullen het vanaf nu dus rechtstreeks moeten uitvechten. Over de identiteit van de figuren lijkt Vlaanderen het ook redelijk eens te zijn.

Bij Tovenaar valt vooral de naam van Familie– en #LikeMe-acteur Aaron Blommaert. En ook bij Leeuw valt de naam van een #LikeMe-acteur heel vaak, namelijk die van Maksim Stojanac.

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.35 uur te zien op VTM en online via VTM GO.

Meer
Lees meer...