‘The Masked Singer’: Vlinder is vierde afvaller en toont gezicht

De vierde afvaller van The Masked Singer is bekend. Na Skiwi, Kolonel Mops en Groot Licht is het nu aan Vlinder om de show te verlaten. Die zorgde voor een grote verrassing want uiteindelijk bleek Anouk Matton in het pak te zitten. Zij is vooral bekend als vrouw van Dimitri Vegas en DJ MATTN.

Omdat er dit seizoen in The Masked Singer maar liefst veertien kandidaten zijn, zijn alle zangers momenteel in twee groepen opgesplitst. Daarbij komt elke groep om de twee weken aan bod tot er na zes shows nog maar acht deelnemers over zijn. Dan volgt namelijk een grote samensmelting: The Big Bang. Vanaf dan gaat het in één rechte lijn richting finale. Vanavond was het opnieuw de beurt aan groep B.

Minotaurus, Vlinder, Foxy Lady, Tovenaar, Hippo en Kosmos

Hoewel het nieuwe seizoen van The Masked Singer ondertussen al aan zijn vierde aflevering zit, was het deze avond nog maar de tweede keer dat we deze groep hoorden zingen. Vorige keer, twee weken geleden, zagen we hoe Kolonel Mops als eerste de groep moest verlaten. Uiteindelijk bleek Marc Coucke onder het masker te zitten, en daaraan had niemand gedacht.

Ook deze week waren de opinies over de identiteiten enorm verdeeld. Vooral bij Hippo bleven de twijfels opspelen. Daarbij was het namelijk nog steeds niet duidelijk of het nu over een man of vrouw ging. Na het Tainted Love-optreden bleek het wel degelijk om een man te gaan.

En die kon meteen overtuigen, want hij overleefde. Kosmos, Vlinder en Foxy Lady kwamen in de gevarenzone terecht. Uiteindelijk koos de jury ervoor om Kosmos te laten doorgaan en het publiek redde Foxy Lady. Het is dus Vlinder die het programma na twee optredens moet verlaten.

Verborgen tips

Na twee afleveringen konden kijkers er met enkele tips al achtergekomen zijn over wie het ging. Als verborgen tip kon je een aantal keer dancemuziek horen bij de filmpjes en aankondigingen van Vlinder. Die verwijzen natuurlijk naar de carrière van Matton als DJ MATTN.

Daarnaast zagen we ook een boom, dat een verwijzing naar Boom was, waar Tomorrowland plaatsvindt. De afbeelding van Leopold III was wees dan weer naar haar geboorteplaats, Leopoldsburg.

“Je steekt zoveel werk en tijd in de voorbereidingen en in twee minuten tijd stopt het, dat vind ik heel jammer. Maar dankzij The Masked Singer weet ik dat ik gewoon in mezelf moet geloven en ik wil er ook echt iets mee doen”, klinkt het bij Anouk. Daarnaast laat ze ook meteen weten dat ze verdergaat met haar carrière als zangeres. “Nu ik ontmaskerd ben kan ik meedelen dat ik deze maand nog mijn eigen nummer ga uitbrengen in het Nederlands.”

Bekijk de ontmaskering van Vlinder hier:

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.35 uur te zien op VTM. In Behind The Mask op VTM GO krijg je elke week de verhalen achter de maskers te zien.

Meer
Lees meer...