‘The Masked Singer’: Dit zijn de hoofdverdachten na aflevering twee

Gisteren was het al tijd voor de tweede aflevering van The Masked Singer. Daarin kregen we voor het eerst de tweede groep deelnemers te zien. Op het einde moesten we afscheid nemen van Kolonel Mops, die niemand minder dan Marc Coucke bleek te zijn. De andere zes kandidaten lieten hun ware gelaat nog niet zien. Maar er zijn wel sterke vermoedens.

Nadat we in de eerste aflevering ChampignonMummie, Raaf, Skiwi, Leeuw, Groot Licht en Soaperstar aan het werk zagen, was het in aflevering twee de beurt aan Hippo, Kosmos, Minotaurus, Kolonel Mops, Vlinder, Foxy Lady en Tovenaar. Het masker van Kolonel Mops ging op het einde van de aflevering af, maar de identiteit van de overige zes deelnemers die we gisteren aan het werk zagen, blijft voorlopig geheim. Al wordt er natuurlijk wel volop gegokt. Dit zijn de hoofdverdachten van de kijkers.

Hippo en Kosmos

De eerste twee deelnemers die we gisteren aan het werk zagen waren Hippo en Kosmos. Hippo zorgde voor heel wat verwarring bij de jury, want hoewel de deelnemer met een rokje te zien is, klonk de stem van Hippo tijdens het nummer It’s About Damn Time van Lizzo volgens de jury toch mannelijker. Ook de kijkers zijn het nog niet helemaal eens over het geslacht van Hippo. Zo keren naast sportvrouwen Elodie Ouédraogo en Nafi Thiam ook Jan Kooijman en Ian Thomas op bij de verdachten.

Van Kosmos lijkt iedereen het er wel over eens dat het om een vrouw gaat. Kosmos bracht een sterke versie van Aint Nobody van Chaka Khan, waarmee ze uiteindelijk won van Hippo. Veel mensen lijken hierbij gastjurylid Astrid Coppens te volgen en denken dat het gaat om Ingeborg. Andere namen die vaak terugkeren zijn Siska Schoeters en Evy Gruyaert.

Minotaurus en Vlinder

Het volgende duel ging tussen drie kandidaten. Ondertussen weten we dat Kolonel Mops eigenlijk Marc Coucke was, maar voor Minotaurus en Vlinder wordt er volop gegokt. VTM loste enkele uren voor de tweede aflevering verscheen al het grootste deel van het optreden van Minotaurus van The Show Must Go On van Queen op Instagram. Toen was er al meteen één duidelijke hoofdverdachte: comedian Alex Agnew. En ook na de afleveringen blijft die naam het vaakst terugkeren. Toch zijn er nog enkelen die Christoff herkennen in de stem van de stoere Minotaurus.

Meer verwarring is er over Vlinder. Zij bracht een betoverende versie van het nummer How Long Will I Love You van Ellie Goulding. de naam die het vaakst te zien is, is die van Anouk Matton. Daarbij verwijzen velen ook naar de tip van Parijs. Anouk is namelijk goed bevriend met Paris Hilton. Ook de namen van Emma Bale en Belle Perez keren meermaals terug.

Foxy Lady en Tovenaar

Het laatste duel ging tussen Foxy Lady en Tovenaar. Foxy Lady bracht daarbij het nummer Don’t Go van En Vogue. Daarin herkenden de kijkers vooral de stem van Danira Boukhriss Terkessidis. Daarnaast worden er ook professionele zangeressen genoemd met Laura Tesoro en Pommelien Thijs.

De laatste deelnemer waar we gisteren kennis mee maakten was Tovenaar. Hij zong een nagenoeg perfecte versie van Spaceman van Sam Ryder. De namen die hier het meest terugkeren zijn Aaron Blommaert en de Nederlandse Eurovisiewinnaar Duncan Laurence.

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.35 uur te zien op VTM. In Behind The Mask op VTM GO krijg je elke week de verhalen achter de maskers te zien.

Meer
Lees meer...