Bayern München stelt Vincent Kompany officieel voor als nieuwe trainer

Vincent Kompany is officieel voorgesteld bij FC Bayern München als nieuwe trainer. De komst van de 38-jarige Belg hing al langer in de lucht, maar is nu dus officieel. Kompany maakt de overstap van het Engelse Burnley FC, waarmee hij zojuist degradeerde.

Het kan snel gaan als trainer. Amper vijf jaar nadat RSC Anderlecht vriend en vijand verraste door Vincent Kompany voor te stellen als speler-coach gaat de voormalige Rode Duivel aan de slag bij de Duitse recordkampioen Bayern München. Daar wordt Kompany de opvolger van Thomas Tuchel.

Rampjaar

Tuchel kende met Bayern München – voor de standaarden van de club – een rampjaar. Na elf titels op een rij eindigde de club namelijk pas derde in de stand. Het was dus alle hens aan dek bij Der Rekordmeister, die nu Kompany binnenhaalt als grote redder.

Voor de komst van Kompany betaalt Bayern München een bedrag aan Burnley FC, waar de Belg nog een lopend contract had. Kompany was twee seizoenen in dienst bij de Engelse club. In zijn eerste seizoen daar behaalde hij meteen de promotie naar de Premier League, maar dit seizoen degradeert Burnley al opnieuw. Al die tijd hield Kompany wel vast aan zijn gekende speelstijl, en daarmee maakte hij dus indruk op Bayern München.

“Grote eer”

“Ik kijk uit naar de uitdaging van FC Bayern München. Het is een grote eer om voor deze club te mogen werken. Bayern is een instituut in het internationale voetbal. Als coach moet je staan ​​voor wat je bent als karakter: ik hou ervan de bal te hebben en creatief te zijn, maar we moeten ook agressief en moedig zijn op het veld. Ik kijk nu uit naar de basis: werken met de spelers en een team opbouwen. Als de basis eenmaal goed is, volgt het succes”, zegt Kompany op de website van zijn nieuwe club.

Meer
Lees meer...