Waar ligt de toekomst van Vincent Kompany?

De Engelse Premier League liep vorig weekend op zijn einde. Toch waren Vincent Kompany en zijn Burnley al langer zeker van een degradatie naar de Championship. De ploeg kon de laatste weken het tij niet meer keren en zal volgend jaar dus opnieuw in de tweede klasse te zien zijn. De vraag is nu of dat met of zonder Kompany aan het roer zal zijn.

Na twee seizoenen bij Burnley, lijkt de toekomst van Vincent Kompany bij de club onzeker. Niet omdat hij terug degradeert naar de tweede klasse, maar wel omdat hij kan rekenen op heel wat interesse van andere clubs. Nadat er bij heel wat topclubs al ontslagen zijn gevallen, lijkt de kans bestaande dat Kompany andere oorden opzoekt.

Degradatie

Na een promotie kende Kompany dit jaar een moeilijk jaar met Burnley. Hoewel zijn tactisch plan hetzelfde bleef als het succesjaar ervoor, kwam de ploeg niet tot voetballen. Al enkele speeldagen voor het einde leek de degradatie niet meer te ontwijken. Toch werd het nog even spannend.

Uiteindelijk degradeerde Burnley samen met Sheffield United en Luton Town opnieuw naar de Championship. In hun plek komen volgend jaar Leicester City, Ipswich Town en Leeds United of Southampton. Die laatste twee spelen komend weekend nog de finale van de play-offs.

Duitsland of Engeland?

Hoewel velen in eerste instantie dus zouden denken dat de job van Kompany bij Burnley in gevaar komt, lijkt niets minder waar. De coach kan zelfs rekenen op gerichte interesse van minstens twee topclubs. Zo liet de doorgaans goed geïnformeerde voetbaljournalist Fabrizio Romano weten dat er bij Bayern München intern al sprake is van Kompany als nieuwe hoofdcoach.

Ook in Engeland lijkt er een bepaalde ploeg interesse te hebben in de Belg. Gisteren maakte Chelsea bekend dat het de samenwerking met coach Mauricio Pochettino beëindigd. Ondertussen zou ook daar de naam van Vincent Kompany al gevallen zijn.

Of Kompany binnenkort beslist om opnieuw een klasse hoger te spelen of zelfs de overstap naar Duitsland te maken, valt af te wachten. Theoretisch gezien heeft hij bij Burnley nog een contract tot eind juni 2028.

Meer
Lees meer...