Bear Simulator laat je ervaren hoe het is een beer te zijn

Gamesontwikkelaar Farjay Studios wil via crowdfundingsite Kickstarter geld inzamelen voor een compleet nieuw gameconcept. Het gaat om een FPB, een ‘first person bear’. Inderdaad: een game waarin je speelt als een beer.

De Bear Simulator lijkt op het eerste gezicht een grap, want de studio heeft blijkbaar nog geen ander videospel gemaakt. Het project haalt desalniettemin geld op, op het moment van schrijven al meer dan 3.000 dollar. Het is nog een eind van de 29.500 die de makers willen, maar toch al een flink bedrag.

Toch neemt Farjay zelf het concept niet helemaal serieus, getuige de redelijk hilarische uitleg op de Kickstarterpagina van de game. Zo is het volgens de makers duidelijk dat de grote piefen in Washington “met hun hoge hoeden en moderne jazzmuziek niet willen dat we spelen als beren. Het tijd om terug te vechten tegen de tirannie”, luidt het.

De makers beloven allerlei geweldige dingen in Bear Simulator, zoals: 

Vis vangen

Besjes plukken

Honing stelen

Aanvallen van aartsgevaarlijke dieren afweren

O ja: in de trailer staat de beer altijd rechtop op zijn achterpoten, waardoor je zijn voorpoten steeds in beeld ziet. De makers beloven dat je in de echte game netjes op vier poten loopt. We branden van ongeduld.
Meer
Lees meer...