Belangrijk nieuwtje voor wie op citytrip naar Londen gaat

Cash geld wordt niet langer aanvaard op de bussen in Londen. Sinds gisteren moet je op een andere manier aan een vervoersbewijs geraken. De belangrijkste alternatieven zijn vooraf betaalde tickets of de Oyster-kaart, waarmee je ook op de Underground kunt rijden.

Veel pendelaars kunnen vandaag voor verrassingen komen te staan, al zijn het vermoedelijk vooral toeristen die nog al eens een kaartje op de bus zelf proberen te kopen. Volgens de Londense transportdienst zou al 99 procent van de reizigers op een andere manier een ticket aanschaffen. Wie in Londen met het openbaar vervoer reist, moet sinds dit weekend dus altijd al in het bezit van een vervoersbewijs zijn.

Oyster all the way

Een nuttig alternatief is de Oyster, een soort kredietkaart waarmee je erg snel kunt in- en uitchecken. Je betaalt eenmalig een bedrag voor de kaart en laadt ze nadien met je eigen bankkaart op in de metrostations. Omdat cash geld nu niet meer kan, mogen passagiers zonder krediet tegenwoordig nog één ritje met hun lege Oyster maken.

Sinds de invoering van de Oyster is het gebruik van cash geld op het openbaar vervoer in Londen gekelderd. Zo werd tien jaar geleden nog voor 25 procent van de ritten cash betaald, terwijl dat nu dus nog amper één procent was.

Meer
Lees meer...