Left Right
scrollTop top

De belangrijkste aankondigingen van Apple WWDC 2020 over WatchOS 7


Tim Cook Apple WWDC 3
© epa

Apple organiseert deze week zijn Worldwide Developers Conference of kortweg WWDC. Deze ontwikkelaarsconferentie gaat dit jaar volledig online door. CEO Tim Cook trapte het event af met een twee uur durende keynote vanop de Apple Campus waarin alle geplande software-updates aangekondigd waren. Dit zijn de belangrijkste voor de Apple Watch.

8AM Tech

In het nieuws: De ontwikkelaarsconferentie WWDC 2020 van Apple is gisteren van start gegaan. Het event duurt nog tot en met 29 juni, maar op de eerste dag deelde Tim Cook al de belangrijkste nieuwigheden die Apple te melden had.

WatchOS 7: Apple zet de laatste tijd steeds meer in op Apple Watch. Ook dat besturingssysteem krijgt dus een grondige update binnenkort.

  • Het instellen van de wijzerplaat op een Apple Watch gaat een stuk makkelijker gaan in de toekomst.
  • Er zullen heel wat meer complicaties – zoals een wekker, de stand van de maan, een timer, agenda … – zijn die je kan gebruiken op dezelfde wijzerplaat.
  • Applicaties die je nog niet hebt, kan je eenvoudig downloaden en installeren als die via Face Sharing gedeeld zijn door iemand anders.
  • Er komt een nieuw fietsnavigatie voor de Apple Watch. Momenteel is die feature wel enkel nog maar beschikbaar in enkele Amerikaanse steden, maar in de toekomst zal dat uitgebreid worden.
  • Workout-app: Aan de hand van de gyroscoop en accelerometer weet je smartphone nu ook dat je aan het dansen bent. Hoe dat er precies zal uitzien, is nog niet helemaal duidelijk.
  • Fitness: De Activiteit-app wordt hernoemd naar Fitness.
  • Slaaptracking: De Apple Watch kan eindelijk ook je slaap tracken. Je kan je slaapanalyse bekijken in de Gezondheid-app. Details over hoe Apple je slaap zal tracken zijn niet bekendgemaakt, dus daarvoor is het nog even wachten.
  • Wind Down: Hiermee hou je je gepersonaliseerde routine bij om te gaan slapen. Op dat uur gaat je iPhone automatisch in ‘Niet Storen’-modus en verandert het je scherm naar een zachtere kleur.
  • Apple helpt je ook met het wassen van je handen als je een Apple Watch hebt. Op basis van beweging en geluid weet de smartwatch namelijk dat je je handen aan ’t wassen bent. Vanaf dan begint er automatisch een timer af te tellen zodat je weet of je je handen lang genoeg gewassen hebt.

Wanneer? WatchOS 7 zou in het najaar beschikbaar zijn op de Apple Watch.

Voor welke toestellen? Om de nieuwste update van het besturingssysteem WatchOS te gebruiken, heb je een Apple Watch Series 3, 4 of 5 nodig. Ook moet je iPhone iOS 14 hebben geïnstalleerd. Daarvoor heb je een iPhone 6s of een recenter model nodig.

8AM Tech

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…