BeReal lanceert met RealPeople opnieuw nieuwe functie

Het zijn drukke tijden bij BeReal, want de populaire applicatie heeft nog maar eens een nieuwe feature gelanceerd. Het gaat om RealPeople, een tijdlijn met de BeReals van bekende mensen. De nieuwe functie zal binnenkort ook in ons land beschikbaar zijn.

We moeten waarschijnlijk niet meer uitleggen wat BeReal is. De populaire app is een reactie op sociale media waar mensen telkens de beste versie van zichzelf willen tonen. Bij BeReal krijg je elke dag op een willekeurig moment een melding, waarna je twee minuten krijgt om twee foto’s te maken, met de front- en backcamera van je gsm. Al is het natuurlijk ook mogelijk om daarna – op een moment dat je iets interessanter doet – nog je foto’s te maken.

De applicatie is een groot succes, maar heeft door zijn eenvoudige concept één groot nadeel: mensen gebruiken BeReal op een dag maar heel kort. Om dat te verhelpen, heeft de app enkele nieuwe features bedacht. Zo kan je sinds enige tijd muziek toevoegen aan je BeReal. Daarnaast kan je met Bonus BeReal – als je op tijd was met je eerste post – dagelijks ook twee extra BeReals delen.

RealPeople

Nu heeft BeReal nog een nieuwe feature aangekondigd: RealPeople. Dat is een tijdlijn met “’s werelds meest interessante mensen”, zoals de app het zelf omschrijft in een blogpost. Het gaat om “topatleten, artiesten, activisten en alles daartussenin”. De personen die je op die tijdlijn te zien zal krijgen, zou iedere dag veranderen.

Op het eerste zicht klinkt RealPeople als een feature die het oorspronkelijke idee van BeReal voorbijschiet omdat het wel de aandacht vestigt op influencers. Toch benadrukt de app dat ze RealPeople invoeren om juist te tonen dat ook die bekende mensen ‘normale’ dingen doen. Het is de bedoeling dat je op die aparte tijdlijn niet de “gefilterde realiteit” van bekenden ziet die je op andere sociale media ziet.

Geen likes verzamelen

RealPeople is zojuist gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk en zal later ook in de rest van de wereld beschikbaar zijn. Om de tijdlijn te zien, kan je via Ontdekken naar RealPeople gaan.

Daar kan je met een RealMoji reageren. Om te voorkomen dat influencers met hun posts zoveel mogelijk likes willen verzamelen, zal je niet kunnen zien hoeveel mensen gereageerd hebben. Je kan je eigen RealPeople-tijdlijn ook personaliseren door bepaalde posts van mensen die je niet wil zien te verbergen.

Meer
Lees meer...