‘Bestemming X’: Dit staat de kandidaten te wachten in de halve finale

Maandag, op 10 april 2023, is het al tijd voor de halve finale van Bestemming X. In de reeks zagen we hoe 10 kandidaten (uiteindelijk werden dat er 11) met een geblindeerde bus op reis vertrokken door Europa. Daarbij wisten ze nooit wat hun bestemming was en moesten ze telkens na enkele dagen raden waar ze zich bevonden door een ‘X’ op de kaart te plaatsen. Wie zijn ‘X’ het verste van hun huidige locatie plaatste, moest uitstappen. Deze opdrachten zullen mee bepalen wie de finale haalt.

De eindmeet van Bestemming X is in zicht. Maandag krijgen we de halve finale te zien, waarin bepaald zal worden wie van de drie finalisten nét voor de laatste stop van de bus zal moeten uitstappen.

Controle

In de halve finale staan de opdrachten in het teken van controle. Zo moeten de kandidaten in de eerste opdracht zo stil mogelijk zijn. Ze bevinden zich namelijk in een middeleeuws stilteklooster. Hoe minder decibels ze daar produceren, hoe meer munten ze kunnen verdienen. En die zijn in het spel van onschatbare waarde. De muntjes kunnen namelijk ingeruild worden voor hints naar een verborgen middeleeuwse kaart, waarop ze de locatie van het klooster kunnen vinden. En met de finale in zicht is dat uiteraard een gouden tip.

In de allerlaatste proef voor de laatste exit belanden Jef, Gino en Dorien in prachtig kasteel. Daar kunnen ze genieten van een diner. Ze worden bediend door 16 obers, maar daaronder zit ook één geliefde van elke halve finalist. Maar dat mogen ze vooral niet laten merken aan de anderen. Ze dragen allemaal een hartslagmeter waardoor ze dus moeten proberen om hun hartslag onder controle te houden wanneer ze oog in oog komen te staan met hun geliefde. Wie daarin slaagt krijgt net voor de exit nog een gigantisch voordeel.

Bekijk hier nog eens de teaser voor de tweede opdracht:

Bestemming X is elke maandag om 20.35 uur te zien op VTM en online via VTM GO. Meteen na de uitzending kan je op VTM GO ook kijken naar Bestemming X: Het Complot.

Meer
Lees meer...