‘Bestemming X’: Nieuwe plottwist wordt deze kandidaat fataal

Dat Bestemming X niet vuil is van een plottwist hier en daar, weten we ondertussen allemaal. Maar de plottwist van vanavond zag niemand afkomen. De exitlocatie was namelijk exact dezelfde als die van vorige week. De steenkoolmijn in Essen in het Duitse Ruhrgebied. Steffie plaatste haar X het verste van de exitlocatie en moest zo het spel verlaten.

Na Emiel vorige week eindigt ook voor Steffie het Bestemming X-avontuur in Essen in Duitsland. De groep reisde deze week namelijk in een cirkel rond de vorige exitlocatie om vervolgens op exact dezelfde plaats te stoppen.

Cirkel

Hoewel de vier kandidaten deze week niet alleen in hun bus reisden, maar ook met een geblindeerde Thalys, kwamen ze niet ver. Uiteindelijk verhuisde de groep zelfs geen meter van de vorige exitlocatie. Hoewel er verschillende hints te vinden waren dat het om dezelfde plaats ging, was het voor Steffie een grote verrassing. Zij zette haar ‘X’ te ver van Essen en moest de bus verlaten. “Dit was voor mij de moeilijkste exit tot nu toe, maar in deze fase van het spel is niets meer gemakkelijk.”

Essen lijkt wel de gelukslocatie van Jef te zijn want voor de tweede week op rij kreeg hij een gouden tip. Vorige week kon hij de locatie aflezen op een wereldbol en deze week mocht hij uitstappen op de exitlocatie. En daar stond hem een grote verrassing te wachten. Jef en Gino zetten hun ‘X’ het dichtste bij de exitlocatie en werden zo de eerste halve finalisten.

(Her)bekijk hier het moment waarop Gino en Jef beseffen dat ze op dezelfde exitlocatie staan:

Voordeel

Steffie had eerder nochtans een voordeel gewonnen. Omdat ze de juiste passagier kon vinden op de Thalys kon zijn uit het raam kijken van de trein en kreeg ze een zicht op waar de trein aan het rijden was. Gino had in die opdracht minder geluk want hij speelde zichzelf uit de wagon.

Door de exit van Steffie kennen we nu de drie halve finalisten van Bestemming X. Jef, Gino en Dorien zullen volgende week strijden voor een plekje in de finale van het programma.

Bekijk hier nog eens de hilarische flater van Gino:

Bestemming X is elke maandag om 20.35 uur te zien op VTM en online via VTM GO. Meteen na de uitzending kan je op VTM GO ook kijken naar Bestemming X: Het Complot.

Meer
Lees meer...