‘Bestemming X’: Na “volledige reset” moet deze kandidaat de bus verlaten

Nadat de kandidaten vorige week precies wisten waar ze zich bevonden, moesten ze deze week opnieuw van nul beginnen. De bus reed 15 uur lang onafgebroken door zonder dat de blindering ook maar een seconde verdween, waardoor het voor de kandidaten om een echte reset ging. Sommige kandidaten kregen meer informatie over de exitlocatie, maar anderen tastten volledig in het duister. En zo ging na Zeno vorige week, nu zijn beste vriend Emiel naar huis.

De top 4 van Bestemming X is bekend. Jef, Dorien, Gino en Steffie rijden volgende week verder met de zwarte bus. De zesde exitlocatie bevond zich in een van de grootste steenkoolmijnen in het Duitse Ruhrgebied. Jef en Dorien kregen die uitgebreid te zien tijdens hun steekspel met schoorsteenborstels, maar voor de andere kandidaten was het een complete gok. En die nekte Emiel.

Halve finale

Vandaag was het al tijd voor de zesde aflevering van Bestemming X. Daarbij stond de kandidaten een uiteenlopende tweedaagse te wachten. Na een karaokeronde, waarbij Dorien won, ging de groep een nachtje kamperen “tussen de beren“. Daarbij kregen ze de opdracht om zo dicht mogelijk bij 7.15 uur een vuurpijl af te schieten. Om 6.15 uur zouden ze een alarm horen dat als richtpunt gebruikt kon worden en ook het signaal was dat ze hun tent mochten verlaten. Maar het alarm werd nooit afgespeeld.

Doordat Dorien in de vorige opdracht een voordeel won, kreeg ze de keuze: één minuut van de skyline genieten of de rest van de groep saboteren. Ze koos voor het tweede, waardoor ze haar voordeel moest geven aan iemand anders. Ze gaf dat voordeel aan Emiel, die een glimp van de locatie kon opvangen én ook een bord zag staan met de richtingen van de vorige vijf exitlocaties. Het tweede deel van de prijs van Dorien bleek de ultieme sabotage te zijn. Ze kon ervoor kiezen om het alarm niet af te spelen, waardoor niemand een zitje in de ‘Very Important Passenger’-ruimte kon veroveren. Dorien bleef ook tijdens de volgende opdracht afgezonderd van de groep. Die opdracht speelde zich af in een oude steenkoolmijn waarin de kandidaten verschillende opdrachten moesten uitvoeren. Uiteindelijk bleef er één kandidaat over die het in een steekspel moest opnemen tegen Dorien.

Herbekijk hier het steekspel tussen Dorien en Jef:

Exit Emiel

Jef won het steekspel van Dorien en werd zo getrakteerd op een wel heel makkelijke exitronde. Hij kreeg een wereldbol waarop een ‘X’ te vinden was, die precies op de exitlocatie stond. Een betere tip is er dit seizoen waarschijnlijk nog niet geweest. Hij kon zijn ‘X’ dus precies juist zetten, waardoor het geen verrassing was dat hij het dichtste bij de exitlocatie stond.

Steffie en Emiel plaatsten hun ‘X’ het verste van de exitlocatie. Uiteindelijk was het Emiel die de bus moest verlaten. “Ik snap het echt niet”, klonk het bij z’n exit. Maar hij blijft positief. “Maar goed, ik ga naar huis. Pinten pakken met Zeno.”

Bekijk hier nog eens de exit van Emiel:

Bestemming X is elke maandag om 20.35 uur te zien op VTM en online via VTM GO. Meteen na de uitzending kan je op VTM GO ook kijken naar Bestemming X: Het Complot.

Meer
Lees meer...