‘Bestemming X’: Dit staat de groep te wachten in de aflevering van vanavond

Vanavond is het tijd voor de zesde aflevering van Bestemming X. Daarin rijdt de bus verder naar een nieuwe onbekende bestemming. In de vorige aflevering wist de groep voor de eerste keer in welk land ze waren. Na een dagje proeven van het toeristenleven, moest Zeno uiteindelijk de bus verlaten omdat hij z’n ‘X’ enkele meters verder had gezet dan Emiel. Dit is wat je vanavond mag verwachten.

Bestemming X is vanavond toe aan z’n zesde aflevering. Na het vertrek van Zeno zitten er nu nog maar vijf mensen in de bus. Waar ze vanavond naartoe rijden, is nog niet geweten, maar we krijgen wel al een voorsmaakje van wat we vanavond mogen verwachten.

Bestemming X

Na hun dagje in Venetië is de bus met kandidaten op weg naar een nieuwe bestemming. Na een geblindeerde rit van zo’n 15 uur komt de bus aan op een nieuwe bestemming, waar ze eindelijk hun X-bril mogen afzetten. De locatie zorgt voor heel wat verwarring bij de kandidaten. “Ik zit precies in het ISS. Ik zie de wereld, ik zie windrichtingen, ik zie tornado’s”, klinkt het bij Gino.

Vervolgens moeten de kandidaten hun zangtalent boven halen. Een maand voor hun deelname kregen ze de opdracht om één nummer volledig uit het hoofd te leren. Dat moeten ze nu live brengen voor een jury met vijf leden uit verschillende werelddelen. Tijdens hun optreden wordt de muziek (door de andere kandidaten) stilgezet, waarbij ze stop-de-band-rondegewijs moeten verder zingen. Wie het er het beste vanaf brengt, krijgt een voordeel.

Kamperen

De kandidaten brengen de volgende nacht niet door in de bus, maar gaan een nachtje kamperen in het bos. Er staat hen geen rustige nacht te wachten, want er zouden beren zitten in het bos waar ze verblijven.

Uiteraard staat er hen in het bos ook weer een nieuwe opdracht te wachten. Met die opdracht kunnen de vijf overgebleven kandidaten een plekje in de ‘Very Important Passenger’-ruimte winnen en dat kan, met de finale in zicht, van cruciaal belang zijn.

Bekijk hier nog eens de twee teasers voor de aflevering van vanavond:

Bestemming X is elke maandag om 20.35 uur te zien op VTM en VTM GO. Meteen na de aflevering kan je op VTM GO Bestemming X: Het Complot kijken.

Meer
Lees meer...