‘Bestemming X’: Dit staat de top 4 te wachten in aflevering 7

We zijn al aanbeland aan de zevende aflevering van Bestemming X. Daarin trekken de kandidaten verder naar een onbekende bestemming. Met hun laatste halte in het Ruhrgebied in Duitsland waren de vier overgebleven kandidaten plots heel dicht bij huis. Maar zullen ze ook in de buurt blijven?

Vorige week moesten we in een oude steenkoolmijn in het Duitse Ruhrgebied afscheid nemen van Emiel. Amper een week na het vertrek van zijn goede vriend en bondgenoot Zeno zit ook zijn avontuur erop. Dat betekent dat de top 4 van het eerste seizoen van Bestemming X bekend is. Dit is wat er hen maandag te wachten staat.

Geblindeerde Thalys en psychologisch spel

In de zevende aflevering zal de groep zijn vertrouwde zwarte X-bus inruilen voor een Thalys, waarvan de ramen opnieuw geblindeerd zijn. In die Thalys zitten ze niet alleen, maar reizen er ook andere mensen mee. En die zijn belangrijk. Want een van deze mensen kan een raam openen waardoor de kandidaten naar buiten kunnen kijken. Ze moeten de juiste persoon vinden door een spelletje Wie Is Het? te spelen, maar echt goed werken de treinreizigers niet mee.

Nadat de trein z’n bestemming bereikt heeft, stappen de vier deelnemers opnieuw over op de bus. Die dropt hen op een camping, waar heel wat Belgen, Fransen, Duitsers en – uiteraard – Nederlanders aanwezig zijn. Maar in welk van deze vier landen bevinden ze zich? Op de camping moeten de kandidaten ook hun beste kookkunsten bovenhalen.

In de laatste opdracht van de zevende aflevering worden de vier deelnemers elk op een aparte locatie gedropt. Ze moeten zien te achterhalen waar ze zijn, maar daarvoor moeten ze het hoofd koel proberen houden in een psychologisch spel. Wie dit spel het meest tactisch speelt, krijgt een glimp van de exitlocatie te zien. Met de finale in zicht is dat natuurlijk een gouden tip.

Bekijk hier de teaser voor de zevende aflevering van Bestemming X:

Bestemming X is elke maandag om 20.35 uur te zien op VTM en online via VTM GO. Meteen na de uitzending kan je op VTM GO ook kijken naar Bestemming X: Het Complot.

Meer
Lees meer...