Left Right
scrollTop top

Bevestigt Idris Elba met deze tweet dat hij de volgende James Bond is?


Idris-Elba-in-Luther-BBC
© BBC

James Bond is op zoek naar een opvolger voor Daniel Craig. De naam van Idris Elba circuleerde al een tijdje, maar nu lijkt de Britse acteur het nieuws te bevestigen op Twitter. Of wil hij gewoon wat verwarring strooien?

Sinds Daniel Craig zijn afscheid als James Bond aankondigde, begon men meteen te denken aan mogelijke opvolgers. Tom Hardy, Tom Hiddleston en zelfs Benedict Cumberbatch werden genoemd als de nieuwe James Bond, maar één naam bleef maar terugkeren, die van de Britse én zwarte acteur Idris Elba. En nu lijkt die zijn nieuwste rol ook bevestigd te hebben.

“My name’s Elba, Idris Elba”

Idris Elba stuurde een enorme hint de wereld in, die geïnterpreteerd kan worden als de bevestiging dat hij de volgende James Bond is. Elba is vooral bekend voor zijn rollen in Luther en The Wire. (Meer crime series op Netflix vind je hier.)

Elba stuurde een tweet met een foto van een deel van zijn hoofd met daarbij de tekst: “My name’s Elba, Idris Elba“. Een duidelijke verwijzing naar de legendarische quote van James Bond: “My name’s Bond, James Bond“.

Fans van de acteur zijn er alvast van overtuigd dat dit betekent dat Elba in de huid van de legendarische geheim agent.

Eerste zwarte Bond

Als Elba wel degelijk de nieuwe James Bond wordt, zal dat op z’n minst historisch te noemen zijn. Z’n voorgangers waren namelijk allemaal blanke mannen: Roger Moore, Sean Connery, Pierce Brosnan, Daniel Craig, … Nu Daniel Craig na de volgende Bond-film, die in 2019 in de zalen komt, zijn geweer aan de haak zal hangen, moet de productie dus op zoek naar een nieuwe hoofdrolspeler en daarbij kijken ze dus niet enkel naar de usual suspects.

James Bond-producer Barbara Broccoli sprak zich eerder deze week nog uit over een mogelijke eerste zwarte James Bond. Zij gaf aan dat het tijd was voor een acteur vanuit een etnische minderheid om de rol van geheim agent 007 voor z’n rekening te nemen. De baan voor Idris Elba ligt dus helemaal open.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  677.209
 • Aantal
  doden
  20.396