Beyoncé kondigt nieuw album ‘Renaissance’ aan

Beyoncé komt binnenkort met een gloednieuw album. De Amerikaanse zangeres kondigde het album ‘Renaissance’ aan via haar website. ‘Renaissance’ zal verschijnen op vrijdag 29 juli 2022.

Het hing al even in de lucht, maar nu is het ook officieel. Beyoncé komt terug met een gloednieuw album. Vorige week verwijderde Beyoncé al haar profielfoto’s van sociale media. Op haar website verscheen de boodschap “B7”. Verschillende fans begonnen daarom al te dromen van een nieuw album van de zangeres. En dat blijkt nu ook echt het geval te zijn. De “B7” was daarbij een verwijzing naar Beyoncé’s zevende studioalbum ‘Renaissance’.

‘Renaissance’

‘Renaissance’ wordt het zevende studioalbum van Beyoncé en het eerste sinds ‘Lemonade’ uit 2016. In 2019 bracht Beyoncé nog het album ‘The Lion King: The Gift’ uit. Dat was het soundtrack album van de film The Lion King, waarvoor Beyoncé de stem van Nala insprak en inzong. En in 2020 verscheen het visual album ‘Black Is King’, gebaseerd op ‘The Lion King: The Gift’. Maar nu is het dus weer tijd voor een studioalbum. Op Apple Music was al te zien dat ‘Renaissance’ zal bestaan uit 16 nummers.

Je kan het album nu al pre-orderen via de website van Beyoncé. Het gaat om vier verschillende boxsets. Elke box heeft een andere T-shirt. Daarnaast krijg je ook een fotoboek met 28 pagina’s en een miniposter bij de box.

Op de website van Beyoncé staat verder ook te lezen dat het album ‘act 1’ zal zijn van een tweeluik. Wanneer dat tweede deel zal verschijnen, is nog niet geweten. Maar waarschijnlijk zullen we na ‘Renaissance’ dus geen zes jaar moeten wachten op een nieuw studioalbum zoals nu het geval was.

Meer
Lees meer...