Beyoncé werkt aan nieuwe muziek: “Ik zit al anderhalf jaar in de studio”

Er komt nieuw werk aan van Beyoncé. In een interview met Harper’s Bazaar deelde Queen B dat ze de tijd in lockdown gebruikt heeft om te werken aan nieuwe muziek. Het laatste studioalbum van Beyoncé dateert al van 2016, toen ze met ‘Lemonade’ de wereld veroverde. In 2019 volgde wel nog de soundtrack van The Lion King, ‘The Lion King: The Gift’.

Beyoncé heeft in een lang interview met Harper’s Bazaar bevestigt dat ze aan het werken is aan nieuwe muziek. Er is nog geen releasedatum bekend, maar we weten wel al dat Beyoncé al anderhalf jaar in de studio zit om eraan te werken.

“Ja, de muziek komt eraan”

In het interview sprak Beyoncé over het afgelopen jaar, waarbij ze verwees naar de afgelopen maanden. “Door al de isolatie en onrechtvaardigheid die we het afgelopen jaar te zien kregen, denk ik dat we allemaal nood hebben aan ontsnappen, reizen, liefhebben en opnieuw lachen. Ik voel dat er een wedergeboorte aan zit te komen en ik wil deel uitmaken van die ontsnapping op welke manier ik ook kan. Het afgelopen anderhalve jaar bracht ik door in de studio.”

Voor Beyoncé is die tijd in de studio uitermate belangrijk. “Het kost me een jaar om tussen duizenden geluiden te zoeken naar de juiste beats.” Daarnaast laat ze ook weten dat “één refrein 200 harmonieën kan bevatten” tot de juiste combinatie gevonden is. Het gaat dan wel om een lang proces in de studio, Beyoncé geniet met volle teugen van die tijd. “Er gaat niets boven de hoeveelheid liefde, passie en genezing die ik voel in de opnamestudio. Na 31 jaar voelt het nog steeds even spannend als toen ik 9 jaar oud was. Ja, de nieuwe muziek komt eraan!”

We mogen ons dus verwachten aan nieuw werk van Queen B, maar over de lanceerdatum is voorlopig nog niets geweten.

Meer
Lees meer...