‘Big Brother’: Maak kennis met de eerste 8 bewoners

Het nieuwe seizoen van Big Brother staat voor de deur, want maandag 15 januari slaat het huis – in 70’s stijl – zijn deuren open. Dan zullen de eerste acht bewoners meteen hun intrede maken. Het gaat om 5 Nederlanders en 3 Belgen.

Basiri (23 – Drongen, BE)

De (voorlopig) jongste Belgische kandidaat van dit seizoen houdt wel van een uitdaging. Hij gooide recent zijn volledige leven om, paste zijn eet- en leefpatroon aan en verloor zo maar liefst 40 kilogram. Diezelfde winnaarsmentaliteit pakt hij mee naar Big Brother, waar hij vooral uitkijkt naar het mentale spelletje.

Ronahi (28 – Zonhoven, BE)

Ook Ronahi is niet vies van een uitdaging en bruist altijd van energie. Ze zegt wat ze denkt, zelfs al kan dat soms eens voor een botsing zorgen. Nochtans is ze zelf heel positief ingesteld, deels door de vele uitdagingen die ze heeft moeten overwinnen in het leven. Ronahi is getrouwd en familie komt dan ook op de eerste plaats, maar in Big Brother gaat ze vol voor de overwinning.

Sonja (26 – Antwerpen, BE)

Ook de derde en voorlopig laatste Belgische kan wel eens voor conflict zorgen. Naar eigen zeggen is Sonja een “onvoorspelbare tornado” als ze boos wordt. Ze wil in Big Brother zichzelf beter leren kennen en ontdekken hoe haar persoonlijkheid zich ontwikkelt in een groep vreemden. Sonja werkt deels als manager in een horecazaak en deels als leerkracht in het basisonderwijs. Daardoor is ze een zorgelijk type en zal ze met plezier koken voor haar medebewoners.

Alice (19 – Groningen, NL)

Ook de jongste bewoner van dit seizoen heeft de nodige ambitie. Alice is als fitgirl namelijk zeer competitief ingesteld en wil die mentaliteit gebruiken om Big Brother te winnen. Qua karakter is ze heel loyaal en hecht ze veel belang aan eerlijkheid. Als die waarden overtreden worden, zal ze de confrontatie niet uit de weg gaan.

Tyron (26 – Heerhugowaard, NL)

Ook Tyron noemt zichzelf heel loyaal en heeft een hekel aan achterbakse spelletjes. Ondanks zijn stoer uiterlijk is hij dan ook heel zachtaardig en emotioneel. Hij is actief als model, maar dat betekent naar eigen zeggen niet dat hij een natuurlijke flirt is.

Dilano (25 – Eindhoven, NL)

Dilano is, in tegenstelling tot Tyrone, wel een natuurlijke charmeur. Hij hoopt met zijn looks en praatjes indruk te maken op zijn medebewoners. Dilano heeft een onnavolgbare winnaarsmentaliteit. Hij staat dagelijks om vijf uur op en sport heel regelmatig. Zeg hem ook niet dat hij iets niet kan, want dan gaat hij er juist extra voor.

Lenie (52 – Arnhem, NL)

Tussen al dat jonge geweld in Big Brother vinden we ook de 50’er Lenie terug. Die leeftijd wordt niet zijn enige aanpassing, want de Nederlander woont al heel zijn leven in een woonwagen en wil eigenlijk niet in een huis wonen. Hij belooft wel, als zanger, voor het nodige entertainment te zorgen. Toch is ook hij bloedfanatiek.

Ashley (33 – Schagen, NL)

Ook Ashley zal de nodige aanpassing nodig hebben, want zij leeft eigenlijk liever op zichzelf omdat ze nogal snel overprikkeld raakt. Eens ze dat overwonnen heeft, wil ze echter het spel keihard spelen. Ze heeft dan ook geen moeite met manipuleren en ziet niet op tegen het nomineren.

Big Brother gaat van start op maandag 15 januari. Vanaf dan kan je elke avond om 22.15 uur een dagoverzicht bekijken op Play4. Op GoPlay kan je 24/7 de livestream volgen.

Meer
Lees meer...