Left Right
scrollTop top

‘Big Brother’-deelnemers moeten duim omhoog steken voor ze seks hebben


Big Brother
© VIER

Vanavond start het nieuwe seizoen van Big Brother en om ervoor te zorgen dat alles op een veilige manier gebeurt, hebben de makers enkele afspraken gemaakt met de deelnemers. Eén van die afspraken is dat de bewoners, voor ze seks hebben, een duim in de lucht moeten steken. Op die manier weten de makers dat er wederzijdse toestemming is.

Big Brother heeft in het nieuwe seizoen, dat vanavond van start gaat, een bijzondere nieuwe regel. Daarbij moeten deelnemers voor ze seks gaan hebben met elkaar, allebei hun duim opsteken naar de camera. En daar is een belangrijke reden voor.

Verkrachting

De regel komt er nadat het in Spanje fout liep tijdens Big Brother. In 2017 werd daar een deelneemster verkracht door een deelnemer. Na een feestje, met veel alcohol, ging Carlota Prado naar bed samen met José María López, met wie ze op dat moment een relatie had.

José initieerde seks, maar Carlota zei: “Nee”. Toch penetreerde hij haar voor de ogen van de camera’s. Op het moment zelf grepen de makers niet in. Maar José werd de volgende dag wel naar huis gestuurd door “onacceptabel gedrag”.

Regelboek

“Uiteindelijk is dat een rechtszaak geworden. Het is heel naar voor alle betrokkenen. Mede daarom hebben ze vorig jaar bij Big Brother in Zweden besloten: als je seks wil hebben, eerst duimen omhoog naar de camera”, zo laat gedelegeerd producent Jeroen Compeer weten in een interview met de Volkskrant. Op die manier weten de makers dat er consent is van beide partijen.

“Dat hebben wij overgenomen. Het staat duidelijk in ons regelboek, dat we met iedereen hebben besproken.” De deelnemers moeten voor ze het huis betreden alle regels uit dat regelboek doornemen zodat er tijdens hun verblijf geen misverstanden zijn.

Big Brother is elke weekdag om 21.35 uur te zien op VIER en op de Nederlandse zender RTL.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…