‘Big Brother’: Leer de kandidaten beter kennen!

Vanavond is het eindelijk zover. Na 13 jaar afwezigheid keert ons favoriete licht voyeuristische programma terug: Big Brother. We zullen in de komende 100 dagen de acht deelnemers ongetwijfeld beter kennen dan onze vrienden die niet ons knuffelcontact zijn, maar ook nu komen we al wat meer te weten over de kandidaten.

Jezelf 100 dagen laten opsluiten in een huis waar je dag en nacht gevolgd wordt door 125 camera’s. Het is niet meteen iets dat iedereen zou zien zitten. Maar VIER en de Nederlandse zender RTL selecteerden uit meer dan 5.000 inschrijvingen acht mensen die vrijwillig in het avontuur stappen. En zij stellen zich in video’s op Instagram wat uitgebreider voor aan de kijker.

Daniëlle (40 jaar, Made)

Big Brother Daniëlle
VIER

De Nederlandse Daniëlle is moeder van vijf en is een huis vol drukte dus wel gewoon. Ze werkt als leerkracht in het Hoger Beroepsonderwijs. Ze is dus altijd in de weer met haar studenten en eigen kinderen, waardoor ze weinig tijd voor zichzelf maakt. Big Brother ziet ze dus als een beetje me-time, maar dan met 125 camera’s op haar gericht en duizenden kijkers thuis.

Ze laat al weten dat ze volledig zichzelf zal zijn in het Big Brother-huis. “Ik ben geen actrice”, zegt ze. “Je krijgt wat je krijgt.” Maar haar kinderen zitten nog steeds in haar achterhoofd. “Ik hoop dat mijn kinderen trots op me zijn als ze terugkijken.” Daarna wordt ze toch een beetje emotioneel wanneer ze beseft dat ze haar kinderen een lange tijd niet zal kunnen zien. “Ik ga mijn gezin zeker missen, maar ik weet dat ze het heel goed hebben.”

Theo (54 jaar, Amsterdam)

Big Brother Theo
VIER

Theo is de oudste deelnemer van Big Brother maar hij is duidelijk niet van plan om het rustig aan te doen. Hij begint zijn filmpje met een prachtig levensmotto: “Het nieuws van vandaag ligt morgen in de vuilbak.” Daarmee bedoelt hij dat roem maar voor even is en dat hij daarna gewoon weer verder kan klussen in zijn eigen klusbedrijf.

Theo is ook een meester in het relativeren. “Straks staan er natuurlijk wel 125 camera’s op me, maar normaal zit ik er ook niet over in. Normaal zijn er 17 miljoen mensen die naar jou kijken. Alleen loop je dan op straat en nu kom je met je hoofd op tv.” Misschien moet iemand Theo dus ook eens vertellen dat er niet constant 17 miljoen mensen naar hem kijken op straat.

Tot slot is Theo niet van plan om ruzie te zoeken in het huis, maar hij laat wel weten dat hij botst met mensen die anderen onrecht aandoen of mensen die niet eerlijk zijn over zichzelf. Wie dus met een valse persoonlijkheid in het Big Brother-huis stapt, past maar beter op voor Theo. Ook hier maakt hij een mooie vergelijking. “Ik kan bijvoorbeeld met een zwerver praten, maar ook met de koningin, want ik vind die zwerver niet minder dan de koningin.” Wij zijn nu al zeker dat Theo een van onze favoriete deelnemers wordt.

Nathalie (23 jaar, Groningen)

Big Brother Nathalie
VIER

Nathalie is de jongste deelnemer van Big Brother. Zij is een spontane jongedame met Thaise roots. Ze houdt wel van het back to basics principe van Big Brother. “Zonder telefoon en alleen maar jezelf kunnen zijn zonder filter.” Maar ze doet toch vooral mee om te winnen.

Daarnaast laat Nathalie ook weten dat ze temperamentvol is. “Ik kan snel van 0 tot 100 gaan”, zo klinkt het. “Dus ik hoop dat ik mezelf een beetje onder controle kan houden.” Haar advies voor de andere kandidaten om ‘level 100 Nathalie’ te voorkomen is haar niet in de weg lopen. “Ik ben ontzettend lief, maar je moet me niet boos maken.”

Thomas (23 jaar, Etterbeek)

Big Brother thomas
VIER

De volgende kandidaat is Brusselaar Thomas. Net zoals Nathalie is hij 23 en dus ook bij de jongste deelnemers. Hij hoopt in het Big Brother-huis vooral nieuwe vrienden te maken. “Vroeger wilde ik altijd door iedereen geliefd zijn. Ik kom heel goed met mensen overeen. Ik vorm heel snel een band. En ik hoop dat ik ook oprechte vriendschappen kan vormen.”

Thomas zal een beetje de huispsycholoog van Big Brother worden. “Ik ben een redelijk sociaal persoon en ik merk ook dat mensen gemakkelijk met met hun problemen naar mij komen.” Hij zal ook niet proberen om conflicten te veroorzaken. “Ik ben wel bereid om water bij de wijn te doen”, zegt hij. “Maar mezelf helemaal aanpassen zou ik nooit kunnen.” Hij hoopt vooral dat de kijker thuis kan zien wie hij echt is.

Ziko (34 jaar, Lokeren)

Big Brother Ziko
VIER

De volgende Vlaming is de 34-jarige breakdancer Ziko. Hij danst al 20 jaar dus zal hij de rest van de bewoners zeker wel enkele moves kunnen aanleren. Ziko zal vooral proberen om de sfeer erin te houden in het Big Brother-huis. “Ik ben een vrolijke jongen en ik probeer echt altijd te smilen. Through the hard times.” Die sfeer zal hij erin proberen te houden door zijn ‘droge moppentrommel’ open te trekken.

Maar als het nodig is kan Ziko ook een luisterend oor zijn voor zijn medekandidaten. “Als iemand zich slecht voelt, dan heeft die geen twee schouders, hij heeft er vier. Hij kan er twee van mij gebruiken.”

Jowi (25 jaar, Den Haag)

Big Brother Jowi
VIER

Ook Nederlander Jowi zal proberen om de kerk in het midden te houden in het Big Brother-huis. “Je moet echt je best doen om mij boos te kunnen maken.” Op dit moment is Jowi bezig met een master in Finance and Investments.

Jowi heeft een hele strategie uitgewerkt over hoe hij het zal aanpakken in het huis. “In het begin zal ik echt de luisteraar zijn. Ook om iedereen beter te leren kennen. Maar naarmate hoe het spel vordert, weet ik wel dat ik meer de bemiddelaar zal zijn of de persoon die misschien de dingen wat meer tactisch zegt.”

Naomi (31 jaar, Mechelen)

Big Brother Naomi
VIER

De Mechelse Naomi stapt positief in het avontuur. “Ik ben heel open, vrolijk, enthousiast … en dat zullen de kijkers waarschijnlijk wel merken.” Naomi hoopt dat ze in het huis nog enkele “gevoelige zielen” kan tegenkomen die er samen iets leuks van willen maken.

Zelf is Naomi wel bang dat ze mensen te makkelijk zal vertrouwen in het huis. “Iedereen gaat mijn vriend of vriendin zijn en ik ga er waarschijnlijk gewoon ingeluisd worden. Als er echt zo van die mindgames gespeeld zullen worden, dan weet ik niet of ik dat goed zal oppikken. Gewoon omdat ik zo’n open boek en enthousiast ben.”

Ze heeft zich niet echt voorbereid op haar deelname en vertrekt vooral onder het motto: “Go with the flow.” Wel heeft ze zich nog voorbereid op haar Netflix-vrije tijd in het huis door alle seizoenen van Friends nog eens te herbekijken.

Liese (28 jaar, Halen)

Big Brother Liese
VIER

De laatste deelnemer is de Vlaamse Liese. Zij ziet opgesloten worden in een huis met zeven wildvreemden juist als een manier om een beetje terug te keren naar het normale leven. “Eindelijk terug mensen om me heen en nieuwe mensen leren kennen, terug mensen kunnen vastpakken. Een heel verschil met nu.”

Maar ze is er niet enkel om vrienden te maken en te knuffelen met haar zeven nieuwe knuffelcontacten, want Liese doet mee om te winnen. Ze heeft problemen met betweters of mensen die zich anders voordoen dan ze echt zijn. Ze waarschuwt de andere deelnemers alvast voor haar moodswings. “Dat kan bij mij een bepaalde trigger zijn dat ik lastig of geïrriteerd ben, maar dat gaat ook weer over. Dus ik ben wel iemand die daarna opnieuw enthousiast kan zijn.

Big Brother start vanavond, op 4 januari 2021 om 21.35 uur op VIER. Daarna volgen er dagelijkse updates om 21.30 uur.

Meer
Lees meer...