‘Big Brother’ laat ons binnenkijken in het nieuwe huis: 125 camera’s volgen de kandidaten dag en nacht

Binnenkort keert Big Brother terug naar de Vlaamse en Nederlandse televisie. Vanaf 4 januari zullen we de nieuwe bewoners opnieuw 24 uur per dag kunnen volgen en dat voor 100 dagen. De bewoners, vier Vlamingen en vier Nederlanders, zullen met elkaar samenwonen in het vernieuwde Big Brother-huis en daar mogen we nu voor de eerste keer binnen kijken.

Na 14 jaar keert Big Brother terug en bij een nieuw seizoen hoort natuurlijk ook een gloednieuw huis. Dat werd onlangs opgezet in Amsterdam. En nu krijgen we daar ook de eerste beelden van te zien.

Big Brother-huis

Big Brother huis
VIER

Presentator Peter Van de Veire heeft aan het Nederlandse persbureau ANP de eerste geheimen van het Big Brother-huis prijs gegeven. “We gaan terug naar de oerversie van de reality”, zo laat Van de Veire weten. Ook gedelegeerd producent Jeroen Compeer van EndemolShine bevestigt dat. “We gaan ons vasthouden aan wat ooit het sterke basisformat was. Dus geen arm en rijk-gedeelte of andere extra elementen, maar echt terug naar de basis. Dat is de kracht van Big Brother“.

Het huis is te vinden op de parking van Endemol in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Dat huis ziet er natuurlijk moderner uit dan het huis van 14 jaar geleden. Maar ook op technologisch vlak is het een vernieuwing tegenover de oorspronkelijke edities. Zo zijn er in het hele huis maar liefst 125 camera’s die de bewoners dag en nacht volgen. 100 van die camera’s zijn binnen, 25 zijn buiten in de tuin. Peter belooft ook al vast dat we ons mogen verwachten aan “een aantal plottwists”.

De winnaar van Big Brother gaat naar huis met 100.000 euro. Wie dat wordt, zal bepaald worden door de deelnemers, maar ook door de kijkers. In het nieuwe seizoen zal er ook meer te beleven zijn. “Vroeger keek je naar mensen die een beetje aan het babbelen waren en er bewogen wat lakens”, zo legt peter uit. “Nu gaan er meer dingen spelen”.

“Géén Temptation of Love Island

Big Brother huis
VIER

Tegenwoordig ligt de focus in realityreeksen meer dan ooit op seks en relaties. Denk zo maar aan formats als Temptation Island, Love Island en Ex on the Beach. Maar dat is absoluut niet de bedoeling bij Big Brother.

“Er zijn geen opdrachten zoals die en die moeten met elkaar in bed geraken of elkaars lief afpakken”, zo benadrukt Peter Van de Veire. “Er zijn straks gewoon twee mensen die ruzie maken of verliefd worden. Dat gaat veel herkenbaarder zijn. Alles is realistisch en komt dichtbij. Dat wordt de kracht van Big Brother“.

Kijk hier al een eerste keer binnen in het Big Brother-huis:

Het nieuwe seizoen van Big Brother start op zondag 4 januari op VIER en het Nederlandse RTL 4 en RTL 5. Daarna volgen er dagelijkse updates.

Meer
Lees meer...