Coronaproof ‘Big Brother’-huis wordt gebouwd in Amsterdam

We weten al dat Big Brother van start gaat op 4 januari 2021, we kennen de presentators en nu weten we ook waar het huis zal staan. Het Big Brother-huis wordt op dit moment gebouwd in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam en zal “de meest coronaproof locatie in Nederland” worden.

Het was het Nederlandse Shownieuws dat opmerkte dat er een grote constructie gebouwd werd op de parking van de Johan Cruijff Arena en het hoofdkantoor van Endemol (de producent van het programma) in Amsterdam. Daarbij vermoedden ze al dat het ging om het nieuwe Big Brother-huis. En ondertussen kreeg het ook de bevestiging van Endemol.

Coronaproof

Zowel in België als in Nederland is het coronavirus nog sterk aanwezig. Daardoor zal het huis dus ook speciaal uitgerust moeten worden. “Het is de bedoeling dat het de meest coronaproof locatie van Nederland wordt”, zo laat een woordvoerder weten aan Shownieuws.

De kandidaten en de crew aanwezig in het huis zullen getest worden op het coronavirus voor ze binnen gaan. De kandidaten vormen dan samen één bubbel en moeten dus geen afstand houden. Omdat ze ook niet naar buiten mogen, is er natuurlijk geen kans op besmetting.

Moderner huis

Endemol laat ook al weten dat het huis “moderner” zal zijn dan de huizen van de edities van 2000 tot 2007. Toch zullen de bewoners nog steeds moeten leven zonder informatie over de buitenwereld. Zij zullen zo dus niet op de hoogte zijn van de ontwikkelingen van het coronavirus of andere grote gebeurtenissen. Zo kwamen de bewoners van het Vlaamse Big Brother-huis in 2001 pas na hun exit te weten dat de aanslagen van 11 september gebeurd waren.

Daarnaast zullen de kandidaten uiteraard geen contact hebben met hun eigen vrienden en familie.

Zeven Vlamingen en zeven Nederlanders

Big Brother zal gepresenteerd worden door Peter Van de Veire en de Nederlandse Geraldine Kemper. En ook de kandidaten zijn mooi evenwichtig verdeeld. Zo zijn er zeven Vlamingen en zeven Nederlanders.

De eerste aflevering wordt uitgezonden op maandag 4 januari 2021. Het gaat dan om een liveshow waarin de bewoners hun intrede nemen in het huis. Vervolgens zal je iedere weekdag en zaterdag kunnen kijken wat er gebeurt in het huis. Eénmaal per week is er ook een een grote show Big Brother: Live. Daar zullen eventuele vertrekkers te zien zijn.

Big Brother zal in Vlaanderen te zien zijn op VIER. In Nederland gaat het om de Nederlandse zenders RTL 4 en RTL 5. Op streamingdienst Videoland zal je in Nederland ook 24/7 naar het huis kunnen kijken.

Meer
Lees meer...