Nieuw seizoen ‘Big Brother’ heeft startdatum

De nieuwe Vlaams-Nederlandse reeks Big Brother start op 4 januari. Die start zal gepaard gaan met een grote liveshow die te zien zal zijn op de Vlaamse zender VIER en de Nederlandse zenders RTL 4 en RTL 5.

Het programma Big Brother is in 1999 bedacht door de Nederlander John de Mol. Een jaar later was het programma ook bij ons te zien op de toenmalige zender Kanaal 2. De reeks werd gewonnen door Steven ‘Spillie’ Spillebeen en deed Vlaanderen onder andere ook kennismaken met Betty Owczarek.

Terug na 14 jaar

Big Brother kreeg in Vlaanderen zes gewone edities, een All Stars-seizoen en twee seizoenen met VIPS. De populariteit mindere echter ieder seizoen en na 2007 verdween het programma van televisie.

In navolging van heel wat andere programma zoals Temptation Island, Expeditie Robinson en Het Rad, besloot VIER om ook Big Brother van onder het stof te halen. Deze keer werken ze samen met Nederland voor een gezamenlijke reeks. Die remake zal gepresenteerd worden door Peter Van de Veire en de Nederlandse Geraldine Kemper.

Big Brother-huis

Gisteren maakte de Nederlandse krant De Telegraaf bekend dat het nieuwe Big Brother-huis in Nederland staat. Daarin zullen vanaf 4 januari de nieuwe Vlaamse en Nederlandse bewoners verblijven en leven onder het toeziend oog van tientallen camera’s.

Het programma begint met een grote liveshow. Daarna kan je iedere weekdag en zaterdag kijken wat er gebeurt in het huis. Eénmaal per week is er ook een een grote show Big Brother: Live. Daar zullen eventuele vertrekkers te zien zijn.

Meer
Lees meer...