Dit zijn de kandidaten van het nieuwe seizoen van ‘Big Brother’

Na jaren onderbreking komt binnenkort het oerrealityprogramma bij uitstek terug. Dan zullen acht kandidaten 100 dagen lang opgesloten worden in een huis met maar liefst 115 camera’s op hen gericht. Dit zijn die acht deelnemers:

In tegenstelling tot de eerste edities van Big Brother met afzonderlijke programma’s in Vlaanderen en Nederland worden de krachten deze keer gebundeld. Dat zorgt ervoor dat we met Peter Van de Veire en Geraldine Kemper een Vlaams/Nederlands prestatorduo krijgen. Het huis dan weer gebouwd in Nederland, meer bepaald in Amsterdam.

8 deelnemers

Uiteraard is ook het aantal deelnemers mooi verdeeld met vier Vlamingen en vier Nederlanders. Het feit dat het aantal deelnemers op dit moment nog beperkt is tot acht doet ons vermoedelijk dat er laten nieuwe bewoners in het huis zullen komen. In het verleden waren er namelijk altijd meer deelnemers.

Onder de deelnemers bevinden zich vier vrouwen en vier mannen. De oudste deelnemers is 54 jaar terwijl de benjamins van de groep allebei 23 zijn. Gemiddeld zijn de deelnemers 32,3 jaar oud, al ligt de gemiddelde leeftijd bij de Nederlanders wel enkele jaren hoger dan bij de Belgen.

Ziko (34 jaar, Lokeren)

Een beetje competitie is Ziko zeker niet vreemd. Deze Belg is in 2019 namelijk uitgeroepen tot Belgisch Kampioen Breakdance. Dansen is dan ook zijn passie want hij is choreograaf en runt zijn eigen dansschool. Hij ziet zichzelf als de gangmaker in het huis en is een echte teamplayer. Als er bemiddeld moet worden, is Ziko de man die je kan helpen.

Daarnaast is familie voor hem heel belangrijk. Zo woont hij opnieuw bij zijn moeder en steunt hij haar bij de verzorging van zijn zus met het syndroom van down. Ook geloof is heel belangrijk voor Ziko. Hij bidt dan ook altijd vijf keer per dag.

Liese (28 jaar, Halen)

Deze jonge Belgische werkt als zelfstandig thuisverpleegkundige. Liese is een vrolijke flapuit, heeft een groot empathisch hart en een humoristisch kantje. Daardoor is ook altijd heel aanwezig, iets wat sommigen kunnen appreciëren, maar anders vaak net iets minder. Ze lijkt op het eerste zicht braaf, maar heeft toch een pittig kantje. Als ze zich aan iets ergert, zal ze dat dan ook laten blijken.

Aan Big Brother doet ze mee voor de ervaring, maar uiteraard ook voor de geldprijs. Daarbij zal ze wel niet geholpen kunnen worden door haar moeder en haar vriend, twee mensen waaraan ze normaal vaak advies vraagt.

Naomi (31 jaar, Mechelen)

Voor de vrolijke noot moet je in het Big Brother-huis bij Naomi zijn. Ze noemt zichzelf het zonnetje in huis en laat anderen graag lachen. Als iemand haar kan doen lachen, kan ze heel snel verliefd worden. Dat hoeft overigens geen man te zijn, want Naomi valt op personen, niet op geslachten.

Ze gedijt altijd goed in groepen, tenzij er achterbakse spelletjes gespeeld worden, want daar houdt Naomi niet van. Ze is dan ook zelf zeer slecht in liegen.

Naomi is biologe van opleiding, maar werkt op dit moment in een vegan lunchbar in haar thuisstad Mechelen. Benieuwd of ze ook haar medehuisgenoten leert veganistisch eten.

Thomas (23 jaar, Etterbeek)

De jongste Belg van de groep stopte recent met zijn studies en werkt nu als commercieel adviseur. Hij is het gewoon om in groep samen te wonen, want hij deelt een huis met vrienden.

Zijn sociale skills noemt hij zijn sterke punt. Thomas is dan ook positief ingesteld en altijd vrolijk. Zo wil hij zich onmisbaar maken in de groep. Hoewel hij altijd aardig en lief is, zal hij zijn vrienden wel zorgvuldig uitkiezen. Mensen die niet oprecht zijn, zijn dan ook niet zijn ding. Toch heeft hij naar eigen zeggen respect voor alles en iedereen.

Daniëlle (40 jaar, Made)

Deze Nederlandse laat voor het avontuur in Big Brother haar vijf kinderen even thuis achter. Ze woon in een klein dorpje in Noord-Brabant en is docent in het Hoger Beroepsonderwijs. Voor ze de sprong waagde naar het onderwijs, was ze actief als consultant in het bedrijfsleven.

Daniëlle omschrijft zichzelf als een pittige vrouw die altijd voor anderen klaarstaat. Daardoor heeft ze de laatste jaren iets te weinig tijd vrijgemaakt voor zichzelf. Big Brother is voor haar dan ook de ideale manier om even een break te hebben.

Jowi (25 jaar, Den Haag)

Deze Nederlandse deelnemer groeide op in Curaçao, waar hij door zijn grootouders is opgevoed. Acht jaar geleden kwam hij voor zijn studies naar Nederland. Op dit moment volgt Jowi een master in Finance and Investments.

Hij is een echte fan van het programma en keek de voorbije jaren naar heel wat seizoenen van Big Brother in het buitenland. Toen hij zelf de kans kreeg om mee te doen, kon Jowi dat dan ook niet laten liggen. Daarvoor moet hij wel zijn kersverse vriend thuis achterlaten.

Nathalie (23 jaar, Groningen)

Ook de jongste Nederlandse deelneemster is niet geboren in Nederland. Nathalie is geboren in Thailand, maar woont al sinds haar eerste levensjaar in Groningen. In Big Brother vreest ze vooral haar telefoon en sociale media te zullen missen.

Nathalie is temperamentvol, zegt waar het op staat en gaat geen confrontaties uit de weg. Toch heeft ze liever dat alles koek en ei is. Ze maakt zich niet druk wat anderen om haar denken en weet mensen altijd aan het lachen te brengen.

Theo (54 jaar, Amsterdam)

Deze veteraan van de groep is geboren in Friesland, maar noemt zich ondertussen al lang een rasechter Amsterdammer. Daarbij hoort ook dat hij een enorm uitgesproken mening heeft, open, eerlijk en recht door zee is. Theo gaat dan ook graag de discussie aan. Ondanks zijn grote mond, heeft hij eigenlijk een klein hartje. Tegen onrecht kan hij echter helemaal niet en dat zal hij dan ook snel duidelijk maken. Hij is daarentegen wel goed in geheimen bewaren en hoopt dat dat hem van pas kan komen in Big Brother.

Theo heeft zijn eigen klusbedrijf. Zijn grootste trots is echter zijn zoon Sean, met wie hij een sterke, emotionele band heeft.

Big Brother gaat op 4 januari om 21.35 uur van start op VIER met de openingsshow Big Brother: De Start.

Meer
Lees meer...