‘Big Brother’ krijgt kritiek na liveshow: “Is dit de Jill en Thomas-show?”

Elke donderdag staat er een liveshow van Big Brother op het programma. Daarin wordt elke week bekendgemaakt wie er het huis moet verlaten. Ook is donderdagavond het enige moment waarop presentatoren Peter Van de Veire en Geraldine Kemper rechtstreeks met de deelnemers van Big Brother spreken. Maar de aflevering van gisteren krijgt online heel wat commentaar door de plotse terugkeer van Thomas.

De productie van Big Brother krijgt al een tijd kritiek over de beeldvorming tijdens de afleveringen die ’s avonds op televisie komen. Daarbij zouden bepaalde deelnemers meer aandacht krijgen en worden anderen in een negatief daglicht gesteld. Vooral de meest recente liveshow krijgt nu veel kritiek.

Lees ook: ‘Big Brother’ krijgt steeds meer kritiek over “manipulatie door montage”

Jill en Thomas-show

In de liveshow van donderdag 4 maart was er namelijk een speciale gast te zien. Thomas, die afgelopen week het Big Brother-huis moest verlaten, was aanwezig in de studio om daar nog wat dieper in te gaan op zijn relatie met Jill. Dit tot ongenoegen van heel wat kijkers.

Het is namelijk de eerste keer dat er plots een afvaller opduikt in de studio. En het feit dat het een afvaller is die speciaal voor Jill komt, schiet bij velen in het verkeerde keelgat. Er is namelijk al een tijdje kritiek op sociale media over hoe Jill te zien is in de afleveringen van Big Brother. Daarbij worden haar ongepaste opmerkingen uit de aflevering geknipt en wordt ze dus getoond als een voorbeeldige huisgenote. Wat ze volgens kijkers van de livestream niet is.

https://twitter.com/glacier47/status/1367777030608203778?s=20
https://twitter.com/BBWatcher007/status/1367613918668062722?s=20

Vloeken en pestgedrag

De afgelopen dagen werd de kritiek op het gedrag van Jill steeds luider. Vooral nadat Jill eerder deze week in de livestream zei dat “Michel zich kon ophangen” werd de kritiek op Twitter oorverdovend.

Veel kijkers vragen zich af waarom de makers zoveel tolereren van Jill, terwijl Theo al meteen op het matje werd geroepen in de dagboekkamer. Ondertussen worden de opmerkingen van Jill uit de afleveringen gemonteerd en krijgt wie enkel de afleveringen op televisie bekijkt daar niets van te zien.

Lees ook: Zet productie ‘Big Brother’ Jill en Zoey bewust in een beter daglicht?

https://twitter.com/drup987612/status/1367076680100179971?s=20

Big Brother is elke weekdag vanaf 21.30 uur te zien op GoPlay.be en om 22.30 uur op Play4. Op GoPlay.be en kanaal 247 op Telenet Digital TV kan je 24/7 kijken.

Meer
Lees meer...