‘Big Brother’: Leroy in opspraak voor grensoverschrijdend gedrag; makers geven hem laatste waarschuwing

Er is bij de kijkers van Big Brother veel ophef ontstaan over het gedrag van Leroy in het huis. Enkele dagen terug was namelijk te zien hoe die zich in het bijzijn van vrouwelijke medebewoners betastte in bad en daarna ook in de douches gluurde. De programmamakers gaven de Nederlander een ultieme waarschuwing, iets wat hij echter niet heel serieus lijkt te nemen.

Nadat Nick tijdens het vorige seizoen van Big Brother even in opspraak kwam door zijn uitspraken over racisme en Theo het huis zelf verliet nadat hij op de vingers was getikt voor zijn grof taalgebruik en aanstootgevend gedrag, is er ook dit seizoen opnieuw een zware rel rond het realityprogramma.

Spilfiguur is deze keer Leroy. Enkele dagen terug was op de livestream van het programma namelijk te zien hoe die over de douches loerde naar medebewoonster Nouchine. Daarna was ook in beeld hoe Leroy in bad zijn hand in zijn broek stak in het bijzijn van Nouchine en Grace. Op Twitter reageerden toen heel wat kijkers verontwaardigd over zijn grensoverschrijdend gedrag.

Waarschuwing en gesprek met psycholoog

Ondanks die ophef duurde het nog even voor de programmamakers optraden tegen Leroy. Tegenover RTL kwamen ze nu toch met een statement. “Zero tolerance betekent direct actie ondernemen en passende consequenties doorvoeren. Dat kan dus ook betekenen iemand direct aanspreken op gedrag en de gevolgen benadrukken als het gedrag aanhoudt”, laat de zender weten. Leroy zou in de dagboekkamer op zijn gedrag gewezen zijn en kreeg daar ook een laatste waarschuwing. Bovendien moet de Nederlander spreken met een psycholoog, die hem erop zal wijzen dat zijn gedrag ongepast is.

Na dat confronterende gesprek met Big Brother deed Leroy aan zijn medebewoners verslag en daaruit bleek dat hij allerminst onder de indruk was van de waarschuwing. “Ik dacht: wat zijn dit een stelletje mongolen”, klonk het kwaad waarna hij de beschuldigingen ontkende. Iets later viel ook te horen hoe Leroy met het incident lachte. “Ik ga wel in de douche in plaats van in bad, voordat ik straks weer …”, zei hij toen.

Immuniteit

Het gebrek aan besef van Leroy zorgt op sociale media voor nog meer verontwaardiging bij heel wat kijkers. Die kwaadheid steeg vandaag naar een hoogtepunt. Op de livestream was namelijk te zien hoe Leroy ten koste van 5.000 euro voor de groepspot een immuniteitspin pakte. Daardoor zal hij dus nog minstens een week langer in het huis zitten.

Bekijk hier de beelden van Leroy in Big Brother die voor ophef zorgen:

https://twitter.com/LeslieG1819/status/1490272969997881347
https://twitter.com/LeslieG1819/status/1490279518409572354

Big Brother is elke weekdag om 19.35 te zien op Play4 en online via GoPlay.be. Daar kan je ook 24/7 volgen wat er gebeurt in het huis via de livestream.

Meer
Lees meer...